Prva stranaPrva stranaPrva stranaPrva stranaPrva strana
Pripreme za uskršnje praznike
 06.4.2017.

U okviru uskršnjih praznika održana je radionica za roditelje i decu iz grupe "Leptirići" u jaslicama u vrtiću "Šumica".
Deca su sa svojim roditeljima pravila uskršnje čestitke.

Pozdrav proleću u Odžacima
 21.3.2017.

Predškolska ustanova Poletarac u Odžacima svoj rođendan slavi na Dan proleća. Ovogodišnji, 81. rođendan, proslavili su s gostima među kojima su bila i deca iz naše Ustanove, kao i godinama unazad. ..

U vrtiću s tatom i likovnim „alatom“
 28.2. i 2.3.2017.

Deca uživaju u svakoj prilici kada su gosti u vrtiću njihovi roditelji. S ponosom pokazuju roditeljima šta sve u vrtiću „rade“, gde se igraju, upoznaju roditelje sa drugarima...

"MALI" UMETNICI
10.2.2017.

Malobrojna “ekspedicija” čiji su članovi deca iz grupe LEPTIRIĆI, jaslice II, u vrtiću ŠUMICA i njihove medicinske sestre - vaspitačice Elza Farkaš i Milana Laušev danas je “putovala” u carstvo materijala za likovno.

Likovne igre tušem
26. i 27.1. i 6.2.2017.

Mališani iz vrtića Šumica iz grupe vaspitačica Farkaš Aniko i Maša Doroteje, te iz grupe Trpković Nade i Levičar Branke upoznavali su  čarolije laviranog crteža.
Zimsko drvo ogolelih grana poslužilo je kao svojevrsna mreža čija su se polja ispunjavala vodom i tuševima u boji.

Dozivamo proleće
16. i 17.01.2017.

Kreativne misli malih predškolaca nisu se zamrzle uprkos minusima koji su, ovih dana, okovali naš grad. Mališani iz vrtića ŠUMICA i njihova vaspitačica Nataša Tadić, izrađivali su cvetne slike ne bi li izmamili sunce i dozvali proleće.

Sitne životinje, velika radost 06.12.2016.

Tradicija duga deset godina ove je godine, nažalost, prekinuta. udruženje odgajivača sitnih životinja Subotica uobičavalo je krajem novembra svake godine organizovati izložbu sitnih životinja i u sklopu toga izložbu dečjih likovnih radova na istu temu.

Druženje predškolaraca i školaraca 01.12.2016.

U četvrtak 1.12.2016. doveli smo selo u grad. U sklopu etno nedelje u OŠ " Đuro Salaj". Vrtić  Zvončica je pozvala u goste decu iz vrtića Balončići sa Bikova  na druženje.

Nova godina kuca nam na vratima... 25.11.2016.

Približavaju se najveseliji, novogodišnji, praznici. Deca ih željno očekuju i raduju se svemu što nagoveštava skori završetak stare i početak nove godine.

Međunarodna razmena iskustva u predškolskoj ustanovi 17.6.2016.

Koleginice iz Predškolske ustanove "Gyermek mosolyok" ("Dečji osmesi"), Budimpešta, Republika Mađarska, na lutkarskoj radionici "Papirovići".

Oproštaj od vrtića 14.6.2016.

Ovih dana se predškolci u našim vrtićima opraštaju od svojih vaspitača, drugara, bezbrižnog detinjstva... Uz puno igre i pesme, pokoju roditeljsku suzu i pregršt ponosa i osmeha, završne svečanosti obeležavaju završetak velikog životnog poglavlja mališana.

120 godina Predškolske ustanove "Petar Pan" u Malom Iđošu 10.6.2016.

Predškolsko vaspitanje je od izuzetne važnosti za dete. Znanje, vaspitanje i usmerenja koje dete dobija sa 3, 4 i 5 godina, kroz boravak u vrtiću, predstavlja osnovu za dalj razvoj ličnosti, učenje, radne navike i želju za znanjem.

PRSTENOVANJE PTICA NA ŠUPLJAKU 1.6.2016.

Aktivnost je deo razvojnog plana vrtića, oblast saradnje sa roditeljima. Prisustvovale su i zabavišne grupe sa Hajdukova, Bačkih Vinograda i Nose. Jesenas smo u okviru iste akcije mališani bili u Bačkim Vinogradima, zimus na Hajdukovu, proletos u Nosi, a sad kod nas na Šupljaku.

Nagrade na likovnim konkursima 20.5.2016.

Predškolska ustanova iz Zrenjanina raspisala je, treći put zaredom, likovni konkurs na koji se šalju likjovni radovi rađeni isključivo crtaćim tehnikama.

Likovne igre mališana iz vrtića "LEPTIRIĆI" 19.5.2016.

Mališani iz vrtića "Leptirići" ponovo su uživali u alternativnim likovnim tehnikama koje se realizuju u ateljeu Ustanove. Ovoga puta, sa vespitačicom Vesnom Bošnjak, imali su priliku slikati temperama i vunicom.

U čast Dana porodice u vrtiću "Zvezdice" 17. i 18.5.2016.

Međunarodni Dan porodice je 15. maj. Ove godine to je bila nedelja i deca u vrtiću nisu ga, sa svojim roditeljima, imala priliku proslaviti baš toga dana. Vaspitačice Dubravka Gurinović i Erika Nanaši uz pomoć asistenta Mehmeta Bunjakua, organizovale su druženje s roditeljima 17. i 18. maja u likovnoj radionici na temu "Penaste slike".

Dan planete Zemlja 22.4.2016.

Planeta Zemlja, ovakva kakvu je imamo, treba generacijama koje ostaju posle nas. Ono što je čovek uništio, otišlo je, nažalost, u nepovrat. Voleti, čuvati, negovati i odbraniti Zemlju od svih "tekovina" civilizacije, jedan je od osnovnih vaspitnih zadataka u svakom ekološki svesnom sistemu obrazovanja, od vrtića do visokih škola.

X Etno festival "Narodna tradicija" 16.4.2016.

U Vojvodini živi preko dvadeset narodnosti. Svaki narod ima svoju tradiciju i običaje. Narodne nošnje, narodne igre, običaji vezani za praznike, za radovanja i tugovanja... sve je to deo narodne baštinnne koja se prenosi sa kolena na koleno.

Sasvim posebni "Romeo i Julija" 24.3.2016.

"Romeo i Julija kroz vekove" je dvojezična predstava koju izvode korisnici Dnevnog boravka za odrasla lica pri Domu za decu ometenu u razvoju "Kolevka", Subotica. Predstava se sastoji iz 4 dela, i opisuje ljubav dvoje mladih kroz vreme, od Kamenog doba, preko Renesanse, 60 tih godina 19. veka, do danasnjih dana, na šaljiv i duhovit način.

Za zelenije dvorište 22.3.2016.

U saradnji sa "Arhus centrom" i Pokretom gorana je na Paliću u vrtiću "Kalimero" organizovana akcija ozelenjavanja dvorišta. Akcijom oplemenjivanja i ozelenjavanja dvorišta rukovodili su roditelji Sanja Švedić i Lajoš Brindza, uz veliku pomoć dece iz grupa "Cvetići", "Cicuškak" i "Gombočkak" i njihovih vspitačica.

"Vile i gusari" u Odžacima 22.3.2016.

Predškolska ustanova "Poletarac" iz Odžaka obeležila je 21. i 22. marta 80 godina postojanja. Jubilej vredan pažnje odlučili su proslaviti sa saradnicima i prijateljima. Poziv je stigao i u našu Ustanovu, a zadovoljstvo da putuju i nastupaju u Odžacima imali su mališani iz vrtića "Poletarac", vaspitačica Marine Kuzman i Aleksandre Stojković.

"Nacrtaj zastavu i grb" - nagrade na likovnom konkursu u Republici Mađarskoj 12.3.2016.

Subotički predškolci osvojili su nagrade na likovnom konkursu u organizaciji INSTITUTA ZA ISTRAŽIVANJE NACIONALNE STRATEGIJE (NEMZETSTRATÉGIAI KUTATÓINTÉZET).

Lutkarska radionica Papirovići 10.3.2016.

Lutka je "biće" koje osvaja svakog, naročito decu. Ona je uvek u blizini deteta, igra se sa njim, pomaže mu da prevaziđe različite teškoće, strpljivo sluša i zauvek čuva najpoverljivije tajne. Magija koja predmet pretvara u živo biće odvija se u svakoj dečjoj sobi, svakom vrtiću, pozorištu.

Penaste slike 1.3.2016.

U ateljeu Ustanove, koji se od ove kalendarske godine nalazi na novoj lokaciji u zgradi vrtića "Šumica" - jaslice, mališani iz vrtića "Leptirići", vaspitačice Vesne Bošnjak, isprobali su jednu novu i interesantnu tehniku izrade monotipije.

Čudesan svet fraktala 18.2.2016.

Tmurno kišno popodne obojili su vedro raspoloženje i jarke boje. U ateljeu Ustanove petnaestak vaspitačica koje rade u srednjim uzrasnim grupama, zakoračilo je u čudesan svet fraktala.

Večita slika za mamu 10. i 11.2.2016.

Za predstojeći praznik, mališani iz vrtića ŠUMICA i njihovi očevi, ujaci, stričevi, dede i braća, mamama će pokloniti večitu sliku.

ZA VESELIJI DOČEK DEDA MRAZA 9.12.2015.

Doček Deda Mraza je velika radost za sve mališane. Kako bismo taj događaj ulepšali i pospešili novogodišnje raspoloženje održana je radionica u vrtiću ŠUMICA, u grupi vasp. Nataše Tadić i Sonje Romić.

NAŠA JELKA 30.11.2015.

Po drugi put ove godine mališani iz Predškolske ustanove "Naša radost" učestvovali su u konkursu NAŠA JELKA, koju organizuje lanac dečjih prodavnica MENDA.

32. Međunarodna izložba sitnih životinja 27.11.2015.

Mališani iz predškolske ustanove tradicionalno učestvu na likovnom konkursu Udruženja sitnih životinja koji se svakog novembra raspisuje u okviru pratećeg programa izložbe sitnih životinja.

Sportski dan u vrtiću MANDARINA 19.11.2015.

Lep novembarski dan iskoristili smo za posetu stonoteniskom klubu "Spartak". Trener Mirko Gavrilović nam je pokazao salu i upoznao decu sa osnovnim pravilima stonog tenisa. Svako dete se oprobalo u ovom sportu i dobro zabavilo.

"Sunčana jesen života" u vrtiću MANDARINA 30.10.2015.

Ove godine smo na drugaciji nacin osmislili priredbu za bake i deke. Predlozili smo im da sa svojim unucima osmisle kojom ce pesmom, recitacijom, skecom i sl. predstaviti delic njihove uzajamne ljubavi.

Mališani iz vrtića "ZEKA" učinili svoj život lepšim 29.10.2015.

Kampanju UČINITE SVOJ SVET BOLJIM MESTOM je osmislila kompanija GGP (Global Garden Products) iz Italije čije proizvode u Srbiju uvozi Intercom doo.

Stručna poseta 23.10.2015.

U želji da se ostvari saradnja između PU "Čukarica" i PU "Naša radost", u petak 23. 10. 2015. godine, je u našu predškolsku ustanovu stiglo 21 naših kolega i koleginica iz Čukarice.

POVODOM MEĐUNARODNOG DANA PORODICE U VRTIĆU "PLAVI ZEC" 19.5.2015.

Polaskom deteta u vrtić roditelji i vaspitači postaju saradnici na zajedničkom "zadatku" vaspitanja i obrazovanja deteta. Zbog toga izuzetno je važno da oni u međusobnu saradnju mnogo ulažu. Poverenje, tolerancija, otvorenost, poštovanje, objektivnost... neophodne su karakteristike ove saradnje.

VEVERICA u novom ruhu 27.4.2015.

Vaspitačica Đenđika Majdanović radi u vrtiću VEVERICA više od dvadesetčetiri godine. Dugogodišnji je šef pomenutog vrtića. Ljubav prema deci i pozivu vaspitača, kao i entuzijazam, nisu je napustili ni danas.

Radost za mališane u vrtiću ZVEZDICE 22.4.2015.

Lep sunčani dan bio je sjajna "scenografija" za malu svečanost koju su priredili mališani iz vrtića ZVEZDICE, sa svojim vaspitačicama Erikom Nanaši, Dubravkom Katančić i Dubravkom Gurinović, u čast otvaranja igrališta ispred pomenutog vrtića.

Aktivnosti u vrtiću "MAŠTALICA" 31.3.2015.

U vrtiću MAŠTALICA danas je otvoren uskršnji vašara. Vašar se održava nekoliko godina unazad sa ciljem da se prikupe sredstva za vrtić. Sva deca u vrtiću, sa svojim roditeljima i vaspitačima, prave ukrasne predmete vezane za uskršnje praznike.

Vajanje i uživanje 5.3.2015.

Vaspitači Zoran Ivošević i Snežana Čukić iz vrtića MARIJAI MARIA posebnu pažnju posvećuju saradnji sa roditeljima dece koja pohađaju vrtić. Zbog toga su radionice deca- roditelji - vaspitači česta pojava u pomenutom vrtiću.

Kompanija Euro petrol učestvuje u odrastanju najmlađih Subotičana 11.2.2015.

Dosledna svojoj tradiciji aktivnog učestvovanja u životu lokalne zajednice, kompanija Euro Petrol se opredeljuje za aktivnosti koje će najmlađima obezbediti prijatnije okruženje i zdravije odrastanje.

Saznali smo na seminaru primenili u praksi 2014. 26.1.2015.

Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja objavio je rezultate konkursa "Saznali smo na seminaru primenili u praksi 2014."

Naša jelka za MENDU 16.12.2014.

Lanac prodavnica za decu MENDA raspisao je likovni konkurs pod nazivom NAŠA JELKA. Deca iz vrtića su pozvana da prave zajedničku jelku na hameru, a najlepši radovi krasiće MENDA prodavnice u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Subotici, Senti, Zrenjaninu, Šabcu, Inđiji, Jagodini, Kikindi, Somboru i Kragujevcu.

JAGODICA u decembru 5.12.2014.
Posle preko dvadeset godina ponovo je otvoren vrtić Predškolske ustanove "Naša radost" na Kelebiji. Vrtić nosi ime JAGODICA. Uprkos i za inat vremenima u kojima živimo i u kojima se novac daje samo na najnužnije stvari, meštani MZ Kelebija organizovani uz veliko angažovanje svog župnika Paško Čabe i predsednika MZ Blau Petera, smogli su snage da "izguraju" inicijativu za obnovu nekadašnjeg vrtića jer u tome vide nadu očuvanja života u svojoj sredini.

Radost za mališane u Bačkim vinogradima 4.12.2014.
Kompanija Europetrol iz Subotice donirala je multifunkcionalnu spravu (penjalicu, tobogan) vrtiću Suncokret u Bačkim Vinogradima. Vrtić je jedan od 54 vrtića u sastavu Predškolske ustanove "Naša radost" Subotica.

Uređenje igrališta u vrtiću LASTAVICA 18.11.2014.
Tmurno jesenje prepodne. Prohladno, sivo i depresivno. Iznenada, oko podneva, pojavljuje se stidljivi tračak sunca. Ubrzo za njim razilaze se oblaci i dan se pretvara u bistar, osunčan jesenji dan. U vrtiću LASTAVICA veseli žamor osamdesetak mališana koji razdragani izlaze na igralište vrtića. Čuju se komentari odraslih "Zbog dece se i sunce pojavilo."

DEČJE SEOSKE TRADICIONALNE IGRE NA BIKOVU 07.05.2014.
Bilo je vedro i toplo prolećno jutro kada smo sa mališanima iz vrtića VEVERICA i njihovim vaspitačicama Majdanović Đenđi, Stipić Helgom, Nićetin Marinon i Nikolić Slađanom krenuli autobusom ka Bikovu.

Vatrogasci u vrtiću "Kolibri" 29.04.2014.
Vatrogasna jedinica Subotica je posetila vrtić KOLIBRI. U toku posete vatrogasci su pokazali deci kako izgleda vatrogasna oprema, uniforma, šta se sve nalazi u vatrogasnom kamionu. Potom su nam napravili jednu pokaznu vežbu u kojoj su deci demonstrirali kako izgleda gašenje penom, što je decu posebno obradovalo.

Friz 9.5.2014.
Tokom marta meseca ove godine, u vrtiću "Snežana" ugostili smo frizere iz Srednje medicinske škole u Subotici. Dok su nam bili u gostima, ponesto smo naučili o pletenju kose, šišanju i modernim frizurama koje su vešti budući frizeri i frizerke pravili dečacima i devojčicama.

Skola klizanja, sezona 2013/14 14.4.2014.

U sezoni 2013/2014 nastavljena je uspešna saradnja PU Naša radost i HK Spartak u vidu Školice klizanja, petu sezonu zaredom. Naša pretpostavka sa početka saradnje (2009/2010) da svako dete treba naučiti klizati, isto kao što treba naučiti plivati, skijati, voziti bicikl, govoriti više jezika, pokazala se više nego tačna.

U SVETU KERAMIKE 25.3.2014.

U lutkarsko-likovnoj radionici Ustanove ovoga proleća vaspitači uživaju u čarobnom svetu keramike. Zaposleni u likovno-lutkarskoj radionici, saradnik za likovno vaspitanje Ustanove Ljubica Suturović i animator kulturnih aktivnosti Arsen Ćosić, osmislili su seminar koji ima za cilj ovladavanje tehnologijom oblikovanja gline, njenim sušenjem, pečenjem i oslikavanjem.

ŽIVOT U VRTIĆU "BALONČIĆI" NA BIKOVU 2013/14. 6.3.2014.

Bikovo je selo dvadesetak kilometara udaljeno od Subotice. U zgradi osnovne škole, nekoliko godina unazad, postoji vrtić u sklopu Predškolske ustanove "Naša radost". Vrtić nosi ime BALONČIĆI jer je u njemu sve veselo i lepršavo. Vaspitačica Miljana Boić svaki događaj u životu mailšana u vrtiću BALOPNČIĆI ovekovečuje fotografijom. Donosimo Vam njene najzanimljivije fotografije.

Ostavili smo zimnicu 9.11.2013.

Pogledajte kako smo ostavljali zimnicu!

DRUŽENJE SA SAOBRAĆAJNOM POLICIJOM 30.10.2013.

30. oktobra 2013. u saradnji sa roditeljem iz grupe "Srcko" iz vrtića KOLIBRI, na veliko zadovoljstvo mališana, posetili su pripadnici Saobraćajne policije Subotica.

Novo igralište u najstarijem vrtiću 4.10.2013.

U najstarijem subotičkom vrtiću MAK ĐERĐ u ulici Čikoš Bele 2, potpuno je preuređeno igralište. Po najvišim standardima dečjih igrališta mali dvorišni prostor preuređen je kako bi bio funkcionalan i atraktivan za mališane u ovom vrtiću.

Jagodica 2.10.2013.

MZ Kelebija postala je "bogatija" za novi prostor namenjen najmlađima. Na inicijativu stanovnika ove mesne zajednice Predškolska ustanova "Naša radost" uz podršku Gradske uprave grada Subotice, adaptirala je prostorije na adresi Put Edvarda Kardelja 379a.

OTVARANJE VRTIĆA "ZLATNA RIBICA" NA NOVOJ LOKACIJI 2.10.2013.

Subotičkom naselju Mali bajmok 9. oktobar 2013. doneo je veliko veselje. Vrtić ZLATNA RIBICA koji je nekoliko godina egzistirao u Durmitorskoj ulici, preseljen je u adaptirane prostorije u Doroslovačkoj ulici.

NOVI VRTIĆ U ALEKSANDROVU 24.9.2013.

Predškolska ustanova "Naša radost" uspela je obezbediti sredstva za otvaranje novog vrtića na hrvatskom jeziku. Vrtić se nalazi na adresi Starine Novaka 58, u dvorištu katoličke crkve u naselju Aleksandrovo i nosi ime MARIJA PETKOVIĆ - BISER.

Lutkarske igrarije 2 9.5.2013.

U likovno-lutkarskoj radionici Ustanove 8. maja druga grupa vaspitača (12) završila je svoje lutke javajke. Tri trosatna susreta rezultirala su kreativnim i interesantnim lutkama koje su "rođene" u veseloj, kreativnoj i opuštenoj atmosferi.

Dan planete Zemlje, 22. april 2013. 22.4.2013.

Vrtić "Kolibri" bogatiji je za jedan računar. Naime, Američki kutak iz Subotice prepoznao je potrebe zaposlenih u našem vrtiću i poklonjen nam je jedan polovan računar sa legalnim softverom.

U znak zahvalnosti za ovaj lep gest, vrtić "Kolibri" organizovao je u Američkom kutku malu izložbu dečjih radova u okviru obeležavanja Dana planete Zemlje / Earth Day 2013.

Lutkarske igrarije 4.4.2013.

3. aprila 2013. zavrišio se četvrti krug lutkarske radionice izrade lutke JAVAJKE. Radionica se održavala u ateljeu Ustanove u prostorijama vrtića POLETARAC.

Mami na dar... 7.3.2013.

U vrtiću ŠUMICA u grupi CVETIĆI - FLOWERS, bilo je neobično razdragano jutro. Neobično za dešavanja u vrtiću radna soba ove vaspitne grupe bila je puna muškaraca. Ideja vaspitačice Nataše Stojić i Suzane Milovanović bila je da deca sa svojim očevima, dedama, stričevima, ujacima, dakle muškim članovima porodice, izrade sliku mame koju će deca pokloniti majci za Dan žena.

"Put do šumskog vrtića" 26.3.2013.

"Hrastovača", šuma oko ravnice, 11. i 12. marta 2013. godine, je bila mesto na kojem se okupilo oko 70 dece iz vrtića "Snežana", "Poletarac" i "Sanda Marjanović" i 24 vaspitača i stručnih saradnike predškolske ustanove "Naša radost".

Radionica za izradu maski 13.12.2012.

11. decembra popodne u vrtiću MARIJAI MARIA bila je organizovana radionica za izradu maski za novogodišnji maskembal.

Dan Svetog Martina 11.11.2012.

Dan Svetog Martina se obeležava 11. novembra u katoličkom delu Nemačke i u Austriji, ali i u ostatku srednje Evrope.

Festival družbe 7.11.2012.

Festival je organizovan u Subotici od strane Plesnog kluba "Mon Mirage" kao rezultat saradnje. U okviru festivala deca su izvela kulturno-umetnički program i pokazala svoje umeće u plesu, pevanju i recitovanju. Cilj festivala je da deca upoznaju kulturu drugih naroda, da se međusobno druže.

Japanska trešnja 31.10.2012.

Poslednji dan meseca oktobra u vrtiću ZEKA protekao je veselo i svečano. Povod za to je bio nesvakidašnji gost: ataše za kulturu Ambasade Japana u Beogradu, gospodin Juičiro Omori. Gospodin Omori je došao u vrtić da bi posadio jedno od dvanaest stabla japanske trešnje koje je Ambasada u Beogradu poklonila PU "Naša radost".

Mali slamari 26.10.2012.

U našoj Ustanovi podstiču se i neguju različita interesovanja, talenti, kreativnost, stvaralačka igra. Tako se četrnaest šestogodišnjaka iz vrtića MARIJA PETKOVIĆ po prvi put srelo sa umetnošću pravljenja slike od slame.

Pećinski crtež 24.10.2012.

U vrtiću MARIJAI MARIA 24. oktobra održana je likovna radionica pećinski crtež. U radionici su učestvovala deca iz vrtića sa svojim roditeljima i vaspitačima Snežanom i Zoranom.

AQUA VIVA JUNIOR VODA 23.10.2012.

Mališani iz vrtića KOLIBRI i POLETARAC uživali su u promo predstavi AQUA VIVA JUNIOR VODE.

"Subotica zna šta je kompostiranje" 26.9.2012.

Projekat "Subotica zna šta je kompostiranje" koji sprovodi Kompost tim oslanjajući se na Nacionalnu strategiju upravljanja otpadom i činjenicu da se sa otpadom mora postupati po principima održivog razvoja, ove godine održava se pod motom "Vratimo prirodi, ona pamti - kompostirajmo" u 25 subotičkih vrtića.

Školica klizanja 17.3.2012.

Tri godine zaredom, tačnije tri klizačke sezone zaredom, subotički predškolci, zahvaljujući velikoj ljubavi, znanju i pravom pedagoškom pristupu trenera hokeja Uroša Brestovca, prave svoje prve korake na ledu i otkrivaju novi sport.

Karika koja nedostaje 13.2.2012.

PU "Naša radost" učestvuje u projektu "KARIKA KOJA NEDOSTAJE - razvijanje mehanizama kojima se podržava uspešna tranzicija dece sa teškoćama u razvoju kroz nivoe obrazovanja u redovnom obrazovnom sistemu" u organizaciji CIP - a ( Centra za interaktivnu pedagogiju) iz Beograda.

Darovanje 22.12.2011.

22. decembra 2011.g. mala "ekspedicija" naše Ustanove krenula je put Beograda. Bio je hladan, vetrovit dan koji nije obećavao neki poseban provod. Ekspedicija se sastojala od troje mališana iz vrtića CVETIĆI i njihove vaspitačice Jelice Dulić, troje mališana iz vrtića KOLIBRI sa vaspitačicom Snežanom Perišić, direktora Ustanove Jaše Šimića, glavne medicinska sestre Ustanove Kristina Tokodi Križan, rukovodioca pedagoške jedinice Snežane Flego, saradnika za likovno Ljubice Suturović i animatora kulturnih aktivnosti Arsena Ćosića.

Vrtić "Marija Petković" Subotica 29.10.2011.

U subotu, 29.10.2011. uz misu, kratak program i druženje mališana, roditelja, zaposlenih u vrtiću "Marija Petković", predstavnika PU "Naša radost" i predstavnika gradske uprave, te ostalih gostiju, svečano je obeležen deseti rođendan ovog jedinstvenog vrtića. Prenosimo Vam delić amosfere i pričamo Vam o istorijatu ovog vrtića.

Radionica u ateljeu 19.10.2011.

19. oktobra 2011. g. atelje PU "Naša radost" ugostio je direktore vrtića iz oblasti Čepel, Republika Mađarska, Šesnaest direktora, tj. direktorica, po struci vaspitača, u ateljeu je izrađivalo lutke zevalice.

Dan bez automobila 22.9.2011.

U okviru Nedelje mobilnosti obeležen je 22. septembra 2011.g. i DAN BEZ AUTOMOBILA. Na poziv Gradske uprave, tačnije Službe za zaštitu životne sredine i održivi razvoj, Mališani iz vrtića POLETARAC, PALČICA, MASLAČAK i VEVERICA, svojim su crtežima na betonu ulepšali plato na Trgu slobode.

"Rastimo uz ples" 10.6.2011.

Po prvi put ove školske godine u organizaciji "Dečije plesne asocijacije" Beograd, organizovan je javni nastup dece plesača, polaznika programa "Rastimo uz ples", na trgovima.

"PORODICA to je jedan OKUP" 15.5.2011.

Ovako je devojčica Lena iz vrtića "Sanda Marjanović" objasnila šta je to porodica. Predškolska ustanova "Naša radost" je, sa idejom da porodični "okup" osveži kapljicama bliskosti i osmeha, obeležila 15. MAJ - MEĐUNARODNI DAN PORODICA interaktivnom izložbom "Porodica - to je moja snaga".

Muzej u vrtiću 29.3.2011.

Ukoliko budete imali prilike da posetite OŠ "Sečenji Ištvan" na Kelebiji, na ulazu će vas sačekati prava postavka koje se ni jedan muzej ne bi postideo.

Ponovo "radi" atelje 28.11.2010.

Dečji likovni izraz jedan je od prvih i najznačajnijih načina predstavljanja doživljaja, emocija, razmišljanja...

Muzika i note... 13.10.2010.

Neposredno nakon Dečje nedelje, tačnije 13. oktobra, počela je još jedna akcija kojom obogaćujemo aktivnosti tokom Dečje nedelje i ovu manifestaciju proširujemo na celu godinu.

Pozorište van pozorišta 24.9.2010.

U želji da oplemeni svoj prostor i subotičkoj deci ulepša prve jesenje dane, uprava subotičkog hotela GALLERIA pokrenula je akciju igranja predstava Dečjeg pozorišta Subotica u atriumu hotela.

Dan bez automobila 22.9.2010.

22. septembar 2010., poslednji dan leta i Dan bez automobila, za dve vaspitne grupe najstarijeg uzrasta iz vrtića KOLIBRI sa vaspitačima Žužom, Violetom, Ljubicom i Anom, nije bio baš sasvim običan dan. Pod pokroviteljsvom Ministarstva za zaštitu životne sredine na Trgu slobode pedesetak predškolaca svojim je crtežima kredom ulepšalo prostor oko sunčanog sata. Njima su se pridružili i slučajni prolaznici sa svojom decom ili unucima.

Na ledu zima 2009/2010.

Na inicijativu Uroša Brestovca, trenera hokeja, u našoj ustanovi ove zime, nakon nekoliko godina pauze, deca su ponovo izašla na led Stadiona malih sportova.

Ulepšana "Palčica" 15.5.2007.

15. maja 2007. g. vrtiću "Palčica" u Tolstojevoj ulici vraćen je deo prostorija koje je godinama unatrag koristila humanitarna organizacija VOX HUMANA....

Ruka ruci

Druženje dece iz vrtića ZEKA, MALA SIRENA i HAJDI bilo je prilika da se mališani dobro zabave, oprobaju u brzini i spretnosti i jednostavno bezbrižno druže...

"Svadba" u vrtiću "Maštalica" 17.3.2006.

U vrtiću "Maštalica" u grupi "Zvezdice", u petak 17. marta bilo je veselije nego obično. Priređena je, za vrtić, neuobičajena ceremonija venčanja, koja je proslavljena pravom, pravcatom svadbom...

TAI CHI u vrtiću
U vrtiću Sanda Marjanović već više od mesec dana unatrag, uz zvuke relaksirajuće muzike, mali predškolci iz grupe Pčelice vaspitača Dragane Medojević uče se osnovama drevne kineske miroljubive veštine.

Vrtić i tradicija
Na ovim prostorima, tradicija naših čukun i pra predaka, ostavila je u zavet stotinama budućih pokoljenja najveći dar koji se može preneti sa roditelja na dete, a to je poštovanje porodičnih običaja i porodičnih vrednosti.