Prva stranaPrva stranaPrva stranaPrva stranaPrva strana
Nazad
 

Dan planete Zemlja

   
     
 

Planeta Zemlja, ovakva kakvu je imamo, treba generacijama koje ostaju posle nas. Ono što je čovek uništio, otišlo je, nažalost, u nepovrat. Voleti, čuvati, negovati i odbraniti Zemlju od svih "tekovina" civilizacije, jedan je od osnovnih vaspitnih zadataka u svakom ekološki svesnom sistemu obrazovanja, od vrtića do visokih škola.

Predškolska ustanova "Naša radost" posvećuje pažnju potrebi očuvanja prirode koja se više ne može sama odbraniti od čoveka. Dan planete Zemlja obeležili su ne samo mališani i njihovi vaspitači, već i nekoliko zaposlenih u Radnoj zajednici Ustanove. Odlučili su da ulepšaju neposredno okruženje svojih kancelarija u objektu "Šumica - jaslice". Naoružani željom da svojim primerom pokažu kako je malo potebno za lepšu okolinu, alatom koji su poneli od kuće, za nekoliko sati su "doterali" zelene površine oko objekta.

U radnoj akciji su učestvovali: Gurinović Mirjana i Lošonci Sluka Violeta, pomoćnice direktora, logoped Jasna Skenderović, saradnica za likovno Ljubica Suturović i referent za tehnička pitanja Arsen Ćosić. Dobro raspoloženje i zadovoljstvo rezultatom nije izostalo.

Sigurni smo da i Vi brinete o svom životnom i radnom okruženju.