Prva stranaPrva stranaPrva stranaPrva stranaPrva strana
Nazad
 

TAI CHI u vrtiću

   
     
 

U vrtiću Sanda Marjanović već više od mesec dana unatrag, uz zvuke relaksirajuće muzike, mali predškolci iz grupe Pčelice vaspitača Dragane Medojević uče se osnovama drevne kineske miroljubive veštine. Ideja o ovom jedinstvenom poduhvatu potekla je od studenta prve godine Više škole za obrazovanje vaspitača u Subotici, Radomira Medojevića. Instruktor tai-chia, tai-boa i bodysculptinga došao je na ideju ponudtiti deci način da osveste svoje telo, receptore, uvećaju koncentraciju, razgibavaju se i dobro zabave.

Zaista je nama, vašim reporterima, bilo impozantno posmatrati decu do kakve preciznosti i usklađenosti ponavljaju koreografiju osmišljenu i prilagođenu od strane instruktora. Raša, kako ga deca najradije zovu, dosetio se jedinstvenom sistemu nagrade koji je takođe usmeren ka psihofizičkom razvoju dece. Vežba se svakoga dana i na završetku uvežbavanja za taj dan, sledi plesna žurka, u svrsi nagrade za uloženi trud.

Rezultat njihove svakodnevne zabave i rada biće prezentiran na ovogodišnjoj Klincijadi, te vas ovim putem grupa Pčelice, Raša i mi pozivamo na ples.