Prva stranaPrva stranaPrva stranaPrva stranaPrva strana
 
 
 

- Hor i orkestar

- Likovne aktivnosti:

  1. konkursi
  2. nagrade
 
 
     
  PRVA NAGRADA NA LIKOVNOM KONKURSU PREDŠKOLSKE USTANOVE IZ ZRENJANINA 14.4.2014.  
 

Predškolska ustanova iz Zrenjanina je po prvi put raspisala likovni konkurs CRTEŽ sa temom DA IMAM SUPERMOĆ...

 
     
   
 
     
  Iz daleke Indije... 21.1.2014.  
 

Krajem 2013. godine iz daleke Indije stigla je radosna vest: medalje sa međunarodnog likovnog konkursa FONDACIJE ŠANKAR koje su subotički mališani osvojili daleke 2009. i 2010. godine, sretno su stigle u Suboticu.

 
     
   
 
     
  Nagrade na likovnom konkursu 3.12.2013.  
 

U subotu 30. novembra u Hali sportova zvanično je otvorena jubilarna 30. međunarodna izložba sitnih životinja. Povodom izložbe raspisan je tradicionalni likovni konkurs na kome su učestvovali i mališani iz Predškolske ustanove "Naša radost". Na otvaranju izložbe dodeljene su nagrade deci.

 
     
   
 
     
  Konkurs Centra za likovno vaspitanje i obrazovanje dece i omladine Vojvodine 15.12.2011.  
 

15.12.2011. u Novom Sadu nagrađena su deca autori najuspešnijih stripova. Na konkursu CENTRA ZA LIKOVNO VASPITANJE I OBRAZOVANJE DECE I OMLADINE VOJVODINE nagradu je osvojio i petogodišnjak MIKLOŠ PAP iz vrtića VEVERICA, vaspitačice Farkaš Đenđi i Varga Angela.

 
     
   
 
     
  Sestru i brata želim 8.4.2008.  
 

U organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za demografiju, porodicu i društvenu brigu o deci održana je četvrta izložba likovnih radova dece najstarijeg predškolskog uzrasta, na temu Sestru i brata želim.

 
     
   
 
     
  U velikoj pekari 11.2.2008.  
 

11.02.2008. g. mališani iz vrtića "Zeka" iz Gundulićeve ulice posetili su fabriku "Fidelinka" i obišli pogone "testara" i "skrobara" u kojima su se upoznali sa procesom proizvodnje testa.

 
     
   
 
     
  SHANKAR'S INTERNATIONAL CHILDREN'S COMPETITION 2007. 20.12.2007.  
 

Ovih je dana iz daleke Indije stigla radosna vest. Kao i nekoliko godina unazad subotički predškolci iz PU "Naša radost" ponovo su postigli veliki uspeh na likovnom konkursu. Reč je o SHANKAR'S INTERNATIONAL CHILDREN'S COMPETITION, koji se organizuje više od pedeset godina i na koji stiže nekoliko hiljada dečjih likovnih radova čiji su autori deca od 4 - 14 godina.

 
     
   
 
     
  SESTRU I BRATA ŽELIM 18.12.2006.  
 

SESTRU I BRATA ŽELIM naziv je slikovnice kojom se Pokrajinski sekretarijat za demografiju, porodicu i društvenu brigu o deci nekoliko godina unazad "bori" za povećanje nataliteta u Vojvodini. Jedna stranica pomenute slikovnice ostavljena je prazna i na njoj mali predškolci crtaju na istu temu.

 
     
   
 
     
  SHANKAR'S INTERNATIONAL CHILDREN'S COMPETITION 2006. 15.12.2006.  
 

SHANKAR`S INTERNATIONAL CHILDREN'S COMPETITION 2006. naziv je likovnog konkursa na koji je krajem 2005. godine poslato 30 dečijih likovnih radova na slobodnu temu, rađenih različitim tehnikama. Ovih dana iz fondacije Shankar iz dalekog Nju Delhija stigla je vest da su dve devojčice osvojile dve medalje i to obe srebrne.

 
     
   
 
     
  LIKOVNI KONKURS "DAN BEZ AUTOMOBILA" 14.12.2006.  
 

Ovih dana iz susedne Mađarske stigla je vest o nagrađenim dečjim likovnim radovima. Reč je o međunarodnom konkursu u organizaciji Ministarstva saobraćaja Republike Mađarske pod nazivom "Dan bez automobila".

 
     
   
 
     
  Na farmi 19.10.2006.  
 

U okviru Dana zdravlja i fizičke aktivnosti, Subotička mlekara realizovala je konkurs likovnih radova dece naše Ustanove. Prva nagrada koju su ravnopravno ponela deca iz tri subotička vrtića, MAŠTALICA - grupa PTIČICE, vrtića ZEKA i POLETARAC, bila je poseta farmi koja svoje mleko prerađuje u subotičkoj Mlekari.

 
     
   
 
     
  Za zdraviju budućnost 19.10.2006.  
 

U okviru tradicionalnog VI Festivala zdrave hrane subotička Mlekara pokrenula je likovni konkurs za subotičke predškolce. "Zdrav" i kreativan zadatak je bio osmisliti i izraditi plakat, maketu ili skulpturu isključivo od Mlekarine tetra i PVC ambalaže.

 
     
   
 
     
  Likovni konkurs "Okolina viđena očima deteta" 5.2006.  
 

U mesecu maju iz daleke Ukrajine stigla je vest da je petogodišnja devojčica TOT EMEŠE osvojila nagradu na likovnom konkursu OKOLINA VIĐENA OČIMA DETETA, koji je organizovan u povodu obeležavanja dvadesetogodišnjice černobilske karastrofe.

 
     
   
 
     
 

56. međunarodni likovni konkurs u Indiji
Na 56. međunarodnom likovnom konkursu u Indiji, New Delhi, kao i prethodnih godina, deca PU "Naša radost" osvojila su priznanja.

 
     
   
 
     
 

Nagrada za likovno stvaralaštvo
Krajem meseca maja iz makedonskog grada Bitola, stigla je vest o velikom uspehu male umetnice, iz vrtića Maštalica, Karle Mekić.

 
     
   
 
     
 

Plakat za predstavu TRAMVAJ U ŽITU
Na inicijativu reditelja iz Beograda Predraga Štrbca, direktorica Dečjeg pozorišta Agošton P. Valeria, raspisala je Konkurs za kreaciju plakata za predstavu TRAMVAJ U ŽITU. Zbog relativno kratkog roka na Konkursu je učestvovalo nekolicina vrtića i osnovnih škola.

 
     
   
 
     
 

Nagrađene Doris Radakov i Laura Svanner
Na međunarodnom likovnom konkursu SHANKAR'S INTERNATIONAL CHILDRENS COMPETITION u Indiji, nagrađene su DORIS RADAKOV iz vrtića Sanda Marjanović i LAURA SVANNER iz vrtića Maštalica.

 
     
   
 

- Izrada lutaka

- Dramska sekcija vaspitača

- Konkurs za dobru igračku

Dobra igračka tema je konkursa koji od 1995. godine organizuje predškolska ustanova "Naša radost" za vaspitače, medicinske sestre i stručne saradnike. U početku internog karaktera da bi se vremenom proširio na celu Vojvodinu, ima za cilj da podstakne kreativnost i originalnost vaspitača sa željom da se igrački da dostojno mesto u životu i odrastanju predškolske dece.