Prva stranaPrva stranaPrva stranaPrva stranaPrva strana
Nazad
 

Aktivnosti u vrtiću "JAGODICA" Kelebija

   
     
 

5.12.2014. - JAGODICA u decembru

Posle preko dvadeset godina ponovo je otvoren vrtić Predškolske ustanove "Naša radost" na Kelebiji. Vrtić nosi ime JAGODICA. Uprkos i za inat vremenima u kojima živimo i u kojima se novac daje samo na najnužnije stvari, meštani MZ Kelebija organizovani uz veliko angažovanje svog župnika Paško Čabe i predsednika MZ Blau Petera, smogli su snage da "izguraju" inicijativu za obnovu nekadašnjeg vrtića jer u tome vide nadu očuvanja života u svojoj sredini.

Gradska uprava, Pokrajinski sekretarijat za kapitalna ulaganja i Predškolska ustanova "Naša radost" zajedničkim snagama uspeli su obnoviti dvadeset godina zatvoren i devastirani vrtić.

Čast da svečano otvori vrtić pripala je gradonačelniku Maglai Jeneu, a goste je kao domaćin pozdravio direktor Predškolske ustanove "Naša radost" Jašo Šimić. Mališani su svoju radost iskazali kratkim prigodnim programom, a roditelji i vredne ruke kuvara Ustanove, potrudili su se da se svi zajedno počaste.

Zahvaljujući dobrim ljudima vaspitačica Cecilija Francišković obezbedila je male poklončiće za sve mališane. Ovo je za sve njih bio dan za pamćenje. Pedesetak dece uzrasta od 1 - 6 godina, bezbrižne dane svoga detinjstva provodiće u najnovijem i najlepšem vrtiću u sklopu Predškolske ustanove "Naša radost". Želimo im što više braća i sestara koji će pohađati vrtića JAGODICA.