Prva stranaPrva stranaPrva stranaPrva stranaPrva strana
Nazad
 

Aktivnosti u vrtiću "PLAVI ZEC"

   
     
 

19.5.2015. - POVODOM MEĐUNARODNOG DANA PORODICE U VRTIĆU "PLAVI ZEC"

Polaskom deteta u vrtić roditelji i vaspitači postaju saradnici na zajedničkom "zadatku" vaspitanja i obrazovanja deteta. Zbog toga izuzetno je važno da oni u međusobnu saradnju mnogo ulažu. Poverenje, tolerancija, otvorenost, poštovanje, objektivnost... neophodne su karakteristike ove saradnje.

Radi uspešne saradnje potrebna je spremnost za uvažavanjem ličnih i profesionalnih kompetencija, razmena informacija i usklađivanje vaspitnih uticaja.

Dobrom saradnjom svi dobijaju. Kada dete uvidi komunikaciju roditelja i vaspitača baziranu na uvažavanju, oseća se sigurno i voljeno.

Kao oblik saradnje, organizovana je radna akcija na inicijativu roditelja, a povodom međunarodnog Dana porodice, 15. maja. Donirane su klupe za decu, ofarbana je rekvizita u dvorištu, sađeno je cveće. U prethodnih nekoliko godina, takođe na inicijativu roditelja, renovirano je kupatilo za decu, dvorošte sa stazom, rekviziti na igralištu, parking ispred vrtića.

U petogodišnjem periodu planiranih aktivnosti, čiji nosilac je Predškolska ustanova "Naša radost" uređene su radne sobe, krečen je vrtić, farbana drvenarija, postavljeni gips plafoni sa osvetljenjem, donet nov nameštaj za radne sobe, popravljen je oronuli zabat.

šef vrtića: Dorogi Erika

"Mi već tri godine dolazimo u vrtić "PLavi zec". Prvo je krenula starija ćerka, a sada je i mlađa član ove porodice. Imamo jako dobru saradnju sa vaspitačicama u sve tri grupe, kao i sa celokupnim osobljem u vrtiću. Svi su postali članovi naše šire porodice. Imamo dobru saradnju sa Savetom roditelja u vrtiću i otvoreni su za naše inicijative."

Goli Čila, roditelj