Prva stranaPrva stranaPrva stranaPrva stranaPrva strana
Nazad
 

Aktivnosti u vrtiću "Veverica"

   
     
 

27.4.2015. - VEVERICA u novom ruhu

Vaspitačica Đenđika Majdanović radi u vrtiću VEVERICA više od dvadesetčetiri godine. Dugogodišnji je šef pomenutog vrtića. Ljubav prema deci i pozivu vaspitača, kao i entuzijazam, nisu je napustili ni danas.

Činjenica da je vrtić druga kuća detetu i da će dete u vrtiću biti zadovoljno i sretno samo ako zaposleni u vrtiću imaju veliku podršku roditelja, stalno iznova motiviše Đenđiku da angažuje sve zaposlene i sve roditelje u vrtiću kako bi vrtić u Frankopanskioj ulici izgledao lepše i pružao bolje uslove za boravak dece.

Roditelji se u akcije koje osmišljava Đenđika u dogovoru sa koleginicama, uključuju prema svojim mogućnostima i željama. Ovih dana se intenzivno radilo na uređenju dvorišta sadnicama cveća i igračkama, kao i farbanju fasade. Roditelj Grbović Ljiljana, vlasnica knjigovodstvene sgencije MASTER, finansijski potpomaže svaku inicijativu već nekoliko godina unazad. Tako se odazvala i ovoj akciji. Farbara HEM COLOR čiji su vlasnici Šolaja Nada i Đačić Miljan, takođe roditelji u pomenutom vrtiću, uključili su se u akciju i finansijski potpomogli realizaciju.

Zaposleni u vrtiću i nekolicina roditelja doneli su sadnice za dvorište. Marko Stanković čiji umetnički grafiti krase dvorište VEVERICE, ovoga puta ukrasio je fasadu i kapiju vrtića.

Deca su izvela kratak program u čast novog ruha svog vrtića, a odrasli su se uverili kako uprkos vremenima u kojima živimo, nečiji entuzijazam i upornost donosi sjajne rezultate za zajednicu.

Nadamo se da će se VEVERICA odoleti naletima vandala koji oskrnavljuju sveže ofarbane fasade.

 

 

 
     
   
     
 

7.5.2014. - DEČJE SEOSKE TRADICIONALNE IGRE NA BIKOVU

Sve je počelo pozivnicom na druženje.

Bilo je vedro i toplo prolećno jutro kada smo sa mališanima iz vrtića VEVERICA i njihovim vaspitačicama Majdanović Đenđi, Stipić Helgom, Nićetin Marinon i Nikolić Slađanom krenuli autobusom ka Bikovu.

U selu su nas spremno dočekali roditelji mališana iz vrtića BALONČIĆI na Bikovu.

Promenili smo prevozno sredstvo. Nakon vožnje autobusom ukrcali smo se u traktorsku prikolicu kojom smo se prevezili do salaša naših domaćina, porodice Papak.

A na salašu: domaćini, roditelji i deca iz vrtića BALONČIĆI na čelu sa vaspitačicom Miljanom Boić, koja je okupila i angažovala sve u selu koji su bili voljni da potpomnognu ovo druženje na svoj način. Ambijet je odisao toplinom i dobrodošlicom gostima iz grada.

Bili su prisutni i predstavnici medija koji su okom kamera i foto aparata beležili svaki trenutak druženja. Vaspitačica Đenđika Majdanović iz vrtića VEVERICA uručila je poklone za mališane iz vrtića BALONČIĆI vaspitačici MILJANI BOIĆ.

Usledio je obilazak farme. Za mnogu decu iz grada bio je ovo prvi susret sa domaćim životinjama. A na salašu: svinje, magarac, jagnje i zeke... svi su spremno dočekali goste.

Došlo je vreme da se deca podele u četiri ekipe i da počne nadmetanje. Grupe su dobile "voćna" imena: jabuke. kruške, šljive i grožđe. Deca su oko vrata dobila marame da bi lakše upamtila pripadnost grupi.

Vaspitačica Miljana je demonstrirala prvu igru: NOŠENJE ORAHA U KAŠIKI. Zadatak je bio proći poligon sa preprekama od bala slame tako da orah ne ispadne iz kašike.

Druga igra je bila: KOTRLJANE OBRUČA KROZ POLIGON.

Treća igra je bila: SKAKANJE U DŽAKU.

Četvrta igra: ZIDANJE KULE OD ČUTAKA. Cilj je bio sagraditi najvišu kulu.

Poslednja igra: NADVLAČENJE KONOPA.

Sve se završilo zajedničkim kolom svih takmičara, vaspitačica, roditelja. Podeljene su i nagrade - slatkiši koji su bili okačeni na jedinstvenom "semaforu" u vidu đerma. Kako je koja ekipa osvajala bodove, tako se njen đeram postepeno spuštao. Nije bilo važno ko je pobedio, važno je da smo se svi odlično zabavili.

Umorni i zadovoljni mališani su oprali ruke i počastili se. Bale slame su poslužile kao stolovi i stolice.

Vožnja fijakerom predstavljala je poseban doživljaj.

Najslađi kraj: torta i zajednička fotografija za uspomenu na divno proveden dan.