Prva stranaPrva stranaPrva stranaPrva stranaPrva strana
Nazad
 

Dan planete Zemlje, 22. april 2013.

 
     
 

Vrtić "Kolibri" bogatiji je za jedan računar. Naime, Američki kutak iz Subotice prepoznao je potrebe zaposlenih u našem vrtiću i poklonjen nam je jedan polovan računar sa legalnim softverom.

U znak zahvalnosti za ovaj lep gest, vrtić "Kolibri" organizovao je u Američkom kutku malu izložbu dečjih radova u okviru obeležavanja Dana planete Zemlje / Earth Day 2013.

Izložba je bila postavljena oko 10 sati, 22. aprila, u ponedeljak, na Trgu Slobode, a od utorka do petka iste nedelje od 7:30 do 19:30 možete je pogledati u prostorijama Američkog kutka, u Gradskoj biblioteci u ulici Cara Dušana 2.

Obuhvaćene su gotovo sve vaspitne grupe, od jaslica do predškolaca, a cilj same izložbe je skretanje pažnje javnosti na opasnost koja preti životu na Zemlji ukoliko se ne budemo ekološki odgovorno ponašali, stvaranje kolektivne svesti o značaju očuvanja prirode, kao i dečje poruke i predlozi upućene odraslima o tome šta je to što svako od nas može da uradi kako bi planeta Zemlja bila jedno lepše i srećnije mesto za život. U sklopu obeležavanja Dana planete, deca su sa svojim vaspitačem prošetala do Trga i okačila svoje "poruke" na "Drvo želja".

Ovom prilikom, sve Vas pozivam da pogledate izložbu.

 

"Poslednje drvo kada se poseče,
Poslednjom rekom otrov poteče,
Poslednja riba reš ispeče,
Čoveče,
Kada će ti doći do svesti
Da se novac ne može jesti!?"

(proročanstvo Kri Indijanaca)

 

U saradnji sa American Corner Subotica, izložbu je organizovala madicinska sestra - vaspitač iz obdaništa "Kolibri", Nataša Džmura.

Lepo vreme i razdragana dece oslikali su Trg Slobode najlepšim bojama života.

 

Fotografije: Arsen Ćosić,
tekst: Nataša Džmura i Ljubica Suturović