Prva stranaPrva stranaPrva stranaPrva stranaPrva strana
Nazad
 

Aktivnosti u vrtiću "LASTAVICA"

   
     
 

18.11.2014. - Uređenje igrališta u vrtiću LASTAVICA

Tmurno jesenje prepodne. Prohladno, sivo i depresivno. Iznenada, oko podneva, pojavljuje se stidljivi tračak sunca. Ubrzo za njim razilaze se oblaci i dan se pretvara u bistar, osunčan jesenji dan. U vrtiću LASTAVICA veseli žamor osamdesetak mališana koji razdragani izlaze na igralište vrtića. Čuju se komentari odraslih "Zbog dece se i sunce pojavilo."

Bio je to veliki praznik za mališane i zaposlene u vrtiću Lastavica. Igralište u vrtiću je u potpunosti prekriveno tartan podlogom i opremljeno rekvizitima u prilagođenim mališanima od 2 - 7 godina. Igralište je uređeno zahvaljujući sredstvima prikupljenim humanitarnom karticom "Veliko srce" koju zajednički izdaju Eurobank i Fondacija Ana i Vlade Divac.

Otvaranju su prisustvovali Ana i Vlade Divac, gradonačelnik Subotice, Jene Maglai, član Gradskog veća zadužen za sport, omladinu i turizam, Vjekoslav Ostrogonac kao i predstavnici banke Eurobank. U Srbiji je ovim načinom obnovljeno ili napravljeno 24 dečijih igrališta od kojih je ovo drugo u Vojvodini.

Najveću pažnju dece i odraslih privukao je Vlade Divac, proslavljeni košarkaš. Poput diva kretao se među mališanima, razgovarao sa njima i, naravno, beskrajno strpljivo pozirao na zajedničkim fotografijama sa decom i odraslima. Mnogi mališani iz susedstva koji su čuli da na otvaranje igrališta dolazi predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac doneli su svoje lopte, papire i druge rekvizite na koje se popularni košarkaš strpljivo potpisivao.

Tako se još jednom pokazalo na delu da veliki čovek uvek i u svakoj prilici ostaje velik. Fotografije govore umestu hiljada reči...