Prva stranaPrva stranaPrva stranaPrva stranaPrva strana
Nazad
 

Aktivnosti u vrtiću "LEPTIRIĆI"

   
     
 

19.5.2016. - Likovne igre mališana iz vrtića "LEPTIRIĆI"

Mališani iz vrtića "Leptirići" ponovo su uživali u alternativnim likovnim tehnikama koje se realizuju u ateljeu Ustanove. Ovoga puta, sa vespitačicom Vesnom Bošnjak, imali su priliku slikati temperama i vunicom.

Po dolasku u atelje obukli su zaštitne košulje kako bi slobodno mogli uživati u igri bojama i kreirati svoje neobične slike. Vrlo važan uslov za svako stvaralaštvo je da umetnik bude oslobođen straha da će boja kapnuti na pod ili na njegovo odelo.

U kreativnoj atmosferi deca su imala priliku u razređenu temperu umakati parčad vunice. Vrlo spretno su provlačili vunicu ispod četke za tempere kako bi na vunici ostalo taman toliko boje da ostane dobar otisak na papiru. Potom su na listu papira kreirali oblik po želji, preklopili papir, rukicom pritisnuli složenu vunicu i izvukli je ispod papira. Na taj način su nastjale monotipije. Deca su po želji kombinovala oblike i boje, na najrazlićitije i najmaštovitije načine. Beskrajno su se zabavljali, pomagali i predlagali jedno drugom koje boje da kombinuju.

Osloboditi maštu i podstaci kreativnu slobodu jedan je od osnovnih motiva rada u ateljeu. Fotografije i zadovoljstvo mališana neosporno potvrđuju da je ovo bilo još jedna neobična i nezaboravna likovna tehnika. Predlažemo Vam da pokušate i Vi.

Tekst: Ljubica Suturović, voditeljica radionice
Foto: Arsen Ćosić, voditelj radionice