Prva stranaPrva stranaPrva stranaPrva stranaPrva strana
Nazad
 

U SVETU KERAMIKE

   
     
 

U lutkarsko-likovnoj radionici Ustanove ovoga proleća vaspitači uživaju u čarobnom svetu keramike.

Zaposleni u likovno-lutkarskoj radionici, saradnik za likovno vaspitanje Ustanove Ljubica Suturović i animator kulturnih aktivnosti Arsen Ćosić, osmislili su seminar koji ima za cilj ovladavanje tehnologijom oblikovanja gline, njenim sušenjem, pečenjem i oslikavanjem. Takođe će se raditi i tehnika pravljenja slike glazurama za keramiku i optičarskim staklom na keramičkim pločicama, što je tehnika koju su osmislili i usavršili Ljubica i Arsen.

Radionica će se održavati u kasnim popodnevnim satima tokom meseca marta, aprila i u prvoj nedelji maja, a 64 vaspitača će imati priliku proširiti svoja znanja o glini i keramici kako bi ih kasnije primenili u radu sa decom.

Donosimo nekoliko fotografija sa prve radionice u kojoj se glina pripremala i oblikovala dodavanjem i oduzimanjem materijala profesionalnim i priručnim alatom.

 

 
     
   
     
   
     
     
 

Nakon nedelju dana sušenja glina se na 1000 stepeni ispekla u peći.

 
     
     
 

Sledeća radionica posvećena je farbanju terakote. Radile su se i "slike" na keramičkim pločicama nastale kombinacijom glazura za keramiku, optičarskih stakala i običnog stakla.

 
     
     
 

Treći susret posvećen je samovrednovanju rada i nastalih rukotvorina i isprobavanju tehnika oblikovanja gline i oslikavanja keramike koje učesnici radionice nisu stigli isprobati u prva dva susreta.

Uživajte u fotografijama. Radionice vodili i fotografije priredili: Ljubica Suturović i Arsen Ćosić.