Prva stranaPrva stranaPrva stranaPrva stranaPrva strana
Nazad
 

Školica klizanja

 
     
 

Tri godine zaredom, tačnije tri klizačke sezone zaredom, subotički predškolci, zahvaljujući velikoj ljubavi, znanju i pravom pedagoškom pristupu trenera hokeja Uroša Brestovca, prave svoje prve korake na ledu i otkrivaju novi sport.

Uroš Brestovac - entuzijasta, nekada profesionalni hokejaš, sada trener hokeja u HK "Spartak", pre tri godine ponudio je našoj Ustanovi mogućnost da deca dolaze na gradsko klizalište, u Školicu klizanja, gde bi sa njima radili profesionalni treneri. Prepoznali smo ljubav prema sportu koji razvija zdravo telo i duh i sa Urošem pokrenuli animiranje vaspitača da se uključe u ovaj projekat.

Prve godine broj dece koja su napravila prve korake na ledu i vrlo brzo savladala veštinu klizanja, bio je cca 250. Naredne zime broj mališana je značajno porastao na oko 350, a u klizačkoj sezoni 2011/12. kroz školicu klizanja prošlo je oko 550 dece.

Svojim vernim "učenicima" iz Školice klizanja i njihovim vaspitačima i učiteljima, Uroš je odao zahvalnost organizujući izložbu likovnih radova predškolske i školske dece na temu KLIZANJE. U Vestibilu Gradske kuće radovi su bili izloženi nedelju dana od 12. - 17. marta 2012.g.

Vestibil Gradske kuće je bio pravo mesto za izložbu kako bi se Gradska uprava podsetila da je Subotica grad sportova sa brojnim olimpijcima - osvajačima medalja i da je predškolski uzrast pravi uzrast da dete otkrije talenat za određeni sport. Sigurni smo da je ova izložba članu Gradskog veća zaduženom za sport i njegovim kolegama rodila mnogobrojne ideje kako pomoći Školici klizanja i mališanima željnim sportskih aktivnosti.

Na fotografijama su mališani iz vrtića MARIJA PETKOVIĆ, verni klizači sve tri godine, i njihovi vaspitači.