Prva stranaPrva stranaPrva stranaPrva stranaPrva strana
Nazad
 

Radionica u ateljeu

 
     
 

19. oktobra 2011. g. atelje PU "Naša radost" ugostio je direktore vrtića iz oblasti Čepel, Republika Mađarska, Šesnaest direktora, tj. direktorica, po struci vaspitača, u ateljeu je izrađivalo lutke zevalice.

Radionica nosi naziv PAPIRNATA ČUDOVIŠTA, i do sada su kroz radionicu prolazila deca sa svojim roditeljima. Ovo je prvi put da se sprovodi sa vaspitačima. Pored koleginica iz Republike Mađarske, u radionici je učestvovala Sofija Simić, glavni vaspitač u vrtiću POLETARAC gde je atelje lociran, i Eržebet Bedrosian, pedagog u PU "Naša radost", kao prevodilac i domaćin gošćama.

PAPIRNATA ČUDOVIŠTA se prave od papirnatog parti materijala, tj. od papirnatih tanjirića, čaša, salveta, slamčica, kašičica i sl.

Gošće su u Subotici boravile tri dana i tokom posete obišle sunekoliko vrtića naše Ustanove među kojima i Montesori vrtiće, Gradsku kuću, Roka salaš, a stigle su i do petrovaradinske tvrđave.

Veliki kompliment radionici je da su se svi dobro zabavili, a i naučili ponešto o osnovama lutkarstva i njegovoj primeni u radu sa predškolskom decom.

Radionicu su vodili Ljubica Suturović i Arsen Ćosić, a fotografije dočaravaju delić dobre zabave.