Prva stranaPrva stranaPrva stranaPrva stranaPrva strana
Nazad
 

120 godina Predškolske ustanove "Petar Pan" u Malom Iđošu

   
     
 

Predškolsko vaspitanje je od izuzetne važnosti za dete. Znanje, vaspitanje i usmerenja koje dete dobija sa 3, 4 i 5 godina, kroz boravak u vrtiću, predstavlja osnovu za dalj razvoj ličnosti, učenje, radne navike i želju za znanjem. Šteta koja se u ovom uzrastu može naneti nepravilnim vaspitanjem, retko kasnije može da se ispravi. Ukoliko se osujeti detetova želja da zna, uči i živi, malo je verovatno da će se ta želja kasnije javiti u istom intenzitetu. Zato je značaj boravka dece u predškolskoj ustanovi izuzetno veliki.

Jubilej Predškolske ustanove "Petar Pan" iz Malog Iđoša izuzetno je značajan i vredan. Ova Ustanova ima dva vrtića u Malom Iđošu, jedan u Feketiću i jedan u Lovćencu. Malo koja se ustanova u zemlji i svetu može pohvaliti da brižljivo neguje i čuva prave vrednosti nastale kroz decenije predanog rada sa decom. Na svečanosti kojoj smo prisustvovali domaćini su, uz veliku sreću i ponos, podelili sa nama iskrice kreativnog života u vrtiću. Svečanosti su prisustvovali gosti iz drugih predškolskih ustanova, pokrajinski sekretar za obrazovanje, upravu i nacionalne zajednice Mihalj Njilaš, mnogbrojni roditelji i meštani. Direktorica Kemiveš Gizela, koja uspešno vodi Ustanovu već četrnaest godina, nije skrivala ponos i zadovoljstvo zbog velikog jubileja. Uz puno igre, pesme i smeha prećenog velikim zadovoljstvom, deca su na neodoljiv način pokazala šta se sve neguje u vrtiću.

Zaposlenima u Ustanovi, deci i roditeljima sve čestitke za jubilej i želje za još nebrojene godine uspešnog vaspitavanja dolazećih generacija.

 

Tekst: Ljubica Suturović
Foto: Arsen Ćosić