Prva stranaPrva stranaPrva stranaPrva stranaPrva strana
Nazad

U vrtiću  s tatom i likovnim „alatom“                                                                                                      

Deca uživaju u svakoj prilici kada su gosti u vrtiću njihovi roditelji. S ponosom pokazuju roditeljima šta sve u vrtiću „rade“, gde se igraju, upoznaju roditelje sa drugarima... naprosto uživaju. U takvim druženjima podjednako uživaju i roditelji jer je to prilika da se kvalitetno provede vreme sa detetom, da se iz druge perspektive sagleda ponašanje deteta u različitim situacijama.

Povod za uživanciju, ovoga puta, bila je želja vaspitačica Branke Levičar i Nade Trpković iz vrtića ŠUMICA, te vaspitačica Danijele Borojević i Andreje Džamastagić iz vrtića NEVEN, da na druženje i zajedničko stvaralaštvo pozovu tate.

Odabrana je tehnika slikanja na peni za brijanje. Tate su bile angažovane oko tehničkih, a deca oko kreativnih momenata izrade penaste slike. Radi se o monotipiji, tj. o otisku šara koje su deca izradila nanoseći kapljice tuša na penu. Iz tih kapljica drškom četkice i čačkalicama stvorene su najrazličitije šare i oblici. Na nastalu sliku stavio se deblji papir i blago se pritisnuo na penu. Nakon nekoliko trenutaka papir se skinuo sa pene, položio se na ravnu podlogu da bi se pena skinula plastičnim lenjirom.

Nastale slike će biti uspomena na ovo druženje, a deca i njihovi očevi pokloniće ih mamama.

Voditelji radionica: Ljubica Suturović i Arsen Ćosić

Tekst i foto: Ljubica Suturović