Prva stranaPrva stranaPrva stranaPrva stranaPrva strana
 
 
 
     
 

Vrtić za planetu
Međunarodni dan planete Zemlje, 05. jun, mališani PU "Naša radost" obeležili su 03. juna u organizaciji Kompost tima Subotica.

 
     
   
 
     
 

Dan Roma
08. aprila 2005. u dečijoj čitaonici Gradske biblioteke u Subotici obeležen je svetski Dan Roma u organizaciji udruženja "Romsko srce" i PU "Naša radost".

 
     
   
 
     
 

Deca plešu
07. aprila 2005.g. u Hali sportova u Subotici održana je izvedba plesnog umeća dece obučene od strane vaspitača uz saradnju Plesnog saveza Srbije.

 
     
   
 
     
 

Zečići oterali zimu u nepovrat
Iako duga, hladna, ponekad i okrutno hladna i snežna, gospođa Zima ove godine nije imala velike šanse pored tolikih "terača zime".

 
     
   
 
     
 

Biserčići na pragu proleća
Poslednjih dana kalendarske zime, zima je još jednom pokazala zube i dala nam do znanja da se ne misli tako lako predati ni ove godine.

 
     
   
 
     
 

Maskirana "Šumica"
Poslednjeg petka u mesecu februaru u vrtiću ŠUMICA održan je maskembal, na kom su se sa svojim maštovitim kreacijama predstavila deca iz grupa "Jabučice", "Leptirići", "Cvetići" i "Zvezdice".

 
     
   
 
     
 

Veveričini "Pužići" na Super TV
Poslednji dan stare godine u studiju SUPER TV ulepšali su mališani iz vrtića "Veverica", grupa PUŽIĆI, vasp. Majdanović Đenđike i Vukmanov Š. Mirjane.

 
     
   
 
     
 

Veverica na maskembalu
09.02.2005. g. u vrtiću "Veverica" kao prave veverice vesele, brze i razigrane grupe mališana nisu propustili priliku da svoje svakodnevne kostime veverica zamene, na jedan dan, likovima iz najlepših snova i bajki, a i likovima iz mora i horora.

 
     
   
 
     
 

Teranje zime...
Mališani iz vrtića Šumica, sa svojim vaspitačima, proveli su jedan dan igrajući se tradicionalnih pokladnih igara teranja zime.

 
     
   
 
     
 

Maskembali u vrtiću
U PU "Naša radost" zimski mesec februar, hladan i snežan, ulepšale su maske i maškare neodoljivih likova iz mašte i bajki, dece iz vrtića.

 
     
   
 
     
 

Neumorni "Kolibrići"
U zanosu i žaru karnevala, maskembala i maškara, deca iz vrtića KOLIBRI dan sv. Valentina proslavila su pod maskama, šareni, veseli, zaigrani, zaljubljeni.

 
     
   
 
     
 

II Hrckov maskembal
08.02.2005. g. u vreme maškara i poklada časopis Hrvatska riječ u okviru dodatka za decu "Hrcko" organizovao je maskembal u HKC "Bunjevačko kolo" gde su se sa svojim maskama i kostimima predstavila deca iz vrtića Marija Petković.

 
     
   
 
     
 

Maškare
08. februara 2005.g. čudna buka, koja je plenila pažnju prolaznika, stanara i uposlenika užeg i šireg centra grada, izazvala je veliko interesovanje svih njih. Svuda u svetu znato i prepoznato maškaranje nije zaobišlo ni naš grad.

 
     
   
 
     
 

Plakat za predstavu TRAMVAJ U ŽITU
Na inicijativu reditelja iz Beograda Predraga Štrbca, direktorica Dečjeg pozorišta Agošton P. Valeria, raspisala je Konkurs za kreaciju plakata za predstavu TRAMVAJ U ŽITU. Zbog relativno kratkog roka na Konkursu je učestvovalo nekolicina vrtića i osnovnih škola.

 
     
   
 
     
 

Kompost maskembal
17. decembra 2004. u prostorijama OŠ MAJŠANSKI PUT, održan je maskembal sa temom: kompost i kompostiranje, u organizaciji Kompost tima Subotica.

 
     
   
 
     
 

Pedagoško veće
14. decembra 2004. godine, sa početkom u 16 časova, održano je Pedagoško veće, drugo po redu ove školske godine, na temu DECA SA PROBLEMIMA U PONAŠANJU. Organizovano od strane stručnog tima, Pedagoško veće vodila je i o ovoj problematici govorila u svom predavanju gospođa Jadranka Novak, specijalista razvojne psihologije i psihopatologije.

 
     
   
 
     
 

DEČJA NEDELJA 2004
Od 04. do 08.10.2004. godine održana je DEČJA NEDELJA 2004.

 
     
   
 
     
 

Klincijada
Klincijada je smotra dečjeg stvaralaštva koju od 1987. godine u našem gradu organizuje predškolska ustanova "Naša radost". Oko 1000 mališana uz podršku vaspitača svake godine svojom pesmom, igrom, plesom i pričama darivaju svoje drugare i roditelje otvarajući im vrata čarobnog sveta dečje mašte.

 
     
   
 
     
 

Dečja nedelja
U okviru proslave Dečje nedelje svake godine se organizuju brojne i raznolike manifestacije kao što su posete dece iz vrtića u gradu deci u vrtićima na selu, posete Zoo vrtu na Paliću, izložbe dečjih likovnih radova u galeriji, organizovanje karnevala i ritmičko muzičkog programa, crtanje na asfaltu. Sprovodi se i akcija prikupljanja odeće i igračaka za Crveni krst a svake godine u saradnji sa Skupštinom opštine Subotica, organizuje se Okrugli sto sa temama značajnim za unapredjenje uslova i rada u predškolskim ustanovama i školama.

 
     
   
 
     
 

Dan Sande Marjanović
Značajna pažnja posvećuje se stručnom usavršavanju zaposlenih organizujući brojne seminare i predavanja eminentnih stručnjaka. Mnoga su održana povodom proslave Dana Sande Marjanović, korifeja predškolske pedagogije na tlu bivše Jugoslavije čije su ideje aktuelne i savremene i danas, a po kojoj je vrtić u Mesnoj zajednici Prozivka kao jedini u zemlji dobio ime.

 
     
   
strana: 1 - 2 - 3