Prva stranaPrva stranaPrva stranaPrva stranaPrva strana
Nazad
 

Iz daleke Indije...

   
     
 

Krajem 2013. godine iz daleke Indije stigla je radosna vest: medalje sa međunarodnog likovnog konkursa FONDACIJE ŠANKAR koje su subotički mališani osvojili daleke 2009. i 2010. godine, sretno su stigle u Suboticu.

Radi se o cenjenom likovnom konkursu na koji svake godine stigne više od 14000 likovnih radova dece iz celog sveta. Mališani iz Predškolske ustanove "Naša radost" na pomenutom konkursu učestvuju već godinama i osvajaju priznanja.

Indija je zaista daleke, a prst sudbine je hteo da SARAPKA KITI i BARTUŠ DORIS na svoje medalje čekaju tri i četiri godine. Devojčice su pomenutih godina pohađale vrtić MAŠTALICA i sa svojom vaspitačicom Katalin Đurčik, izmaštale dva nagrađena likovna rada.

 

SARAPKA KITI, 6 godina, SREĆA

 

BARTUŠ DORIS, 6 godina, IGRA

 

Bez obzira što su devojčice već uveliko u osnovnoj školi, medaljama su se iskreno i od srca obradovale. Subotički gradonačelnik g. Maglai Jene upriličio je svečanu dodelu medalja i diploma za svo četrnaestoro nagrađene dece iz Subotice, među kojima su bile i Kiti i Doris. 21. januara 2014. u Plavoj sali Gradske kuće, u prisustvu roditelja i pedagoga koji su sa decom radili, gradonačelnik je čestitao svoj nagrađenoj deci. Pored dve devojčice iz Ustanove, koje su u vreme nastajanja likovnih radova imale samo šest godina, nagrađena su i deca iz umetničke radionice EmArt koju vodi gđa Emilija Grubanov Martinek (10 dece), te devojčica iz OŠ "Petefi Šandor iz Hajdukova" i OŠ "Đuro Salaj" iz Subotice.

Fotografije ostaju za uspomenu, a diplome i medalje kao potsticaj za dalje kreativno stvaralaštvo.

Čestitke svim nagrađenima.

 

 

Devojčice Kiti Sarapka i Doris Bartuš sa svojom vaspitačicom Đurčik Katalin.