Prva stranaPrva stranaPrva stranaPrva stranaPrva strana
Nazad

MELODIJADA 2018                                                                                             

MELODIJADA 2018

15. maja 2018. organizovana je četvrta po redu MELODIJADA 2018. Domaćin je kao i prethodnih godina bila Predškolska ustanova „Naši biseri“ iz Kanjiže. Melodijada je organizovana u saradnji sa Udruženjem vaspitača Vojvodine i podršku lokalne samouprave.

Kao predstavnik naše ustanove išao je hor „Raspevani cvrčak“ koga čine deca iz vrtića „Sanda Marjanović“ u pratnji vaspitačice Nataše Vrapčević koja hor prati na harmonici i vaspitača Ivana Romića koji hor prati na gitari.

Sama manifestacija se održavala u prostoru Doma umetnosti u Kanjiži. Manifestacija je započela svečanim defileom sve dece učesnika kroz centralne ulice Kanjiže. Potom je usledilo svečano otvaranje uz pozdravne reči organizatora - predsednice Udruženja vaspitača Vojvodine Radmile Petrović, zatim domaćina - direktorice P.U. “Naši biseri” Iboje Veselinov i predstavnika lokalne samouprave Kanjiža.

Manifestaciju su otvorila deca domaćina iz P.U. „Naši biseri“- vrtići „Naši biseri“, „Bambi“ i „Suncokret“. Nakon njih nizali su se nastupi dece iz P.U. „Srećno dete“ iz Novog Kneževca – vrtić „Srećno dete“, Hófehérka Óvoda, Bóbita épület iz Sente, P.U. „Naša radost“ – vrtić „Sanda Marjanović“ iz Subotice, P.U. „Dradoljub Udicki“ – vrtić „Dragoljub Udicki“ iz Kikinde, P.U.“Radost“  - vrtić „Barbi“ iz Srbobrana, P.U. „Zrenjanin“ – vrtići „Vila“ i „Crvenkapa“ iz Zrenjanina, P.U. „Radosno detinjstvo“ – vrtić „Kolibri“ iz Novog Sada  i na kraju manifestacije su nastupila deca iz P.U. „Gyöngyszemeink“ – vrtić „Százszorszép“ iz Malih Pijaca.

Svi učesnici su dobili lepe poklone u vidu kompleta orfovog instrumentarija.

Nakon završetka same manifestacije svi učesnici su bili gosti prelepe čarde na samoj obali Tise, gde je poslužen ručak a ujedno su mogla i da se razmene iskustva sa same manifestacije  sa profesorom Stevanom Divjakovićem.

Ispred naše Ustanove išli su vaspitači Nataša Vrapčević, Ana Pertet, Ivan Romić, predesednica udruženja vaspitača u Subotici Snežana Jocić i stručni saradnik za likovno Marija Šustran. Autobus je obezbedila Ustanova a za dobro raspoloženje bilo je zaduženo 50 mališana iz vrtića Sanda Marjanović.

Tekst: Marija Šustran