Prva stranaPrva stranaPrva stranaPrva stranaPrva strana
Nazad
 

Sommerfest 2011

 
     
 

Ove godine je po četvrti put održan SOMMERFEST. Pre četri godine je prvi put u Mađarskoj, u Baji, održana ova manifestacija. Tu je već više godina postojao dvojezičan nemačko-mađarski vrtić.

Cilj organizacije ove letnje manifestacije bilo je druženje dece i vaspitača koji pohađaju dvojezične vrtiće u regiji podunavskog trougla. (R. Hrvatska, R. Srbija, R. Mađarska).

Drugi put je manifestacija održana u Osijeku, a prošle godine u Somboru. Tu je došlo do ideje da se ove, 2011. godine, ta manifestacija održi u Subotici, u organizaciji PU "Naša Radost", čime se ujedno obeležavalo 5 godina postojanje prvog dvojezničnog nemačkog vrtića.

18.5.2011 je održavan "Sommerfest 2011" u Subotici. Vaspitači su osmislili veoma interesantan program za učesnike. Gosti su došli iz Baje, Osijeka i Sombora.

Prigodan program deca su prikazala u Gradskoj kući, gde su uručeni pokloni Gradske uprave. Nakon toga sledio je ručak i poseta Palićkom zoo vrtu. Deci su podeljeni i pokloni - uspomene na Suboticu, koje je učesnicima pripremila PU "Naša Radost".

Svi gosti su bili oduševljeni i zahvalni na gostoprimstvu.