Prva stranaPrva stranaPrva stranaPrva stranaPrva strana
Nazad
 

Mašta je ono što je stvorilo i što stvara svet. Zato je gradite i razvijajte jer na vama ostaje svet - KLINCIJADA 2005.

   
     
 

I ove godine, kao i osamnaest puta do sada, mališani PU "Naša radost" potakli su odrasle na razmišljanje koliko bi lepši bio svet kada bi u njemu bilo makar onoliko mašte, smeha, radosti, zabave, želje da svako od sebe da najviše moguće.

Zajedno sa svojim vaspitačima, medicinskim sestrama i saradnicima deca su četiri dana meseca juna oslikala najsjanijim i najtoplijim bojama mašte.

"Žurka" je otpočela u Hali sportova u Subotici, 10. juna, u popodnevnim časovima. Izvedene su muzičke, ritmičke, folklorne, horske tačke, pa čak i modna revija. Najmlađi učesnici ovogodišnje XIX KLINCIJADE bili su dvoipogodišnjaci iz jaslene grupe medicinske sestre Tiragić Ljubice i Šaravanja Izabele. Za svoju ritmičku tačku 101 dalmatinac zaslužuju posebnu pohvalu za hrabrost da javno nastupe, kao i za neodoljivi šarm.

 

   
   
Nakon toga nastupilo je još tridesetak grupa dece sa različitim koreografijama, uz različitu i osebujnu muziku kakva može pratiti samo dečju maštu. Tog popodneva gosti KLINCIJADE bili su plesni studio Larisa i plesni klub Stars, koji su dali svoj doprinos raznolikosti dečjeg plesnog umeća.
 
     
   
     
 

Najlepši scenski prostor u gradu, Scena Jadran Narodnog pozorišta Subotica, ljubaznošću uprave Pozorišta, i ove je godine ustupila svoj prostor najmlađim sugrađanima. 13. juna u foajeu pozorišta postavljena je izložba dečjih likovnih radova dece PU "Naša radost", koju je svečano otvorila eminentna mlada umetnica gospođica Edita Kadirić. Izloženo je oko 150 likovnih radova različitih formata i tehnika, iz dvanaestak vrtića.

Čast da zvanično otvore ovogodišnju KLINCIJADU pripala je zboru vrtića "Marija Petković", a u ime SO Subotica deci i prisutnim zvanicama obratila se gospođa Molnar Pinter Edit, član Veća SO Subotice.

   
 
 
     
   
     
 

Kao i godinama prija i KLINCIJADA 2005. imala je svoje goste, decu predškolce i njihove vaspitače iz PU "Bambi" Kula, DV "Labud Pejović" Bečej, i DV "Poletarac" Odžaci, te prvi put ove godine decu i vaspitače iz Doma za decu i omladinu KOLEVKA iz Subotice.

 
 
     
   
     
 

13., 14. i 15. juna na Sceni Jadran bilo je šareno i veselo. Odigrano je dvadesetak dramatizacija, koreodrama i lutka igara na srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku, a samo za decu i vaspitače ponovljeni su i nastupi iz Hale sportova. Ovogodišnja smotra dečjeg likovnog, govornog i scenskog stvaralaštva brojala je oko 1800 dece-učesnika, a publika je, kao i uvek budno pratila i bodrila male glumce, igrače, pevače, pantomimičare, manekene...

Dok uživate u fotografijama koje smo odabrali za Vas, razmišljajte o tome da nam se pridružite na jubilarnoj XX KLINCIJADI, 2006. godine.

ČEKAMO VAS!