Prva stranaPrva stranaPrva stranaPrva stranaPrva strana
Nazad
 

DEČJA NEDELJA 2010.
04. - 10.10.2010.

   
     
 

Prvi dani jeseni podsetnik su da odrasli mogu učiniti mnogo toga kako bi svet u kome žive deci bio lepši. Moto ovogodišnje DEČJE NEDELJE u Republici Srbiji bili su stihovi Moše Odalovića:

Zastani, svete,
bar za trenutak,
da deca pronađu
siguran kutak.

Tendencija je da se svake godine osmisli bar jedna nova akcija na nivou Ustanove, kao i da se postojeće, već tradicionalne akcije prošire na celu školsku godinu. Nastojimo podstaći na saradnju što više institucija, ustanova kulture, sportskih klubova, udruženja ... Cilj DEČJE NEDELJE je da se deci pruže neki novi sadržaji, da upoznaju grad u kom žive, da se pobude i otkriju neka nova interesovanja, sklonosti, talenti.

I ove godine najveći problem bila je udaljenost određenih lokacija od vrtića, jer deca do njih najčešće dolaze pešice. Vaspitači su, u dogovoru sa roditeljima, na različite načine rešavali problem prevoza dece, trudeći se da ovu nedelju mališanima učine nezaboravnom.

Novine su:

  • pokretanje akcije NA CRVENO SVETLO STOJ, u saradnji sa Policijskom upravom Subotica, čiji je cilj bezbednost dece u saobraćaju,
  • proširenje akcije ŠTO JE MENI MALO I KRATKO, NEKOM MOŽE BITI SLATKO akcijom KNJIGA DRUG JE MOJ, NEK' POSTANE I TVOJ tokom koje će se u mesecu oktobru sakupiti očuvane knjige za decu i pokloniti Dečjem odeljenju Gradske biblioteke,
  • akcija POZORIŠTE VAN POZORIŠTA - saradnja sa hotelom Galleria koja je donator predstava Dečjeg pozorišta,
  • akcija MUZIKA I NOTE - GLE LEPOTE počinje neposredno nakon Dečje nedelje i ogleda se u saradnji sa Muzičkom školom Subotica.

 

 

koordinatori Dečje nedelje
PU "Naša radost"
Ljubica Suturović i Arsen Ćosić

 
     
  AKCIJE I DEŠAVANJA
     
 

Gde knjige stanuju i nama se raduju

Sportom od slabića do zdravog ljudskog bića

Za korak prav balet je zdrav

Vrtić u ZOO vrtiću

Na filmskoj traci naši su junaci...

Uhvati se u kolo - ko to ne bi vol'o

Vrtić u vrtiću

Što je meni malo i kratko, nekom može biti slatko

U susret Likovnom susretu

Istorija moga grada

Na crveno svetlo stoj, na zeleno kreni

Pozorište van pozorišta

Glumci deci

Okrugli sto - "Inkluzija u praksi"

Druženja...