Prva stranaPrva stranaPrva stranaPrva stranaPrva strana
Nazad
 

DEČJA NEDELJA 2009.
05. - 11.10.2009.

   
     
 

Mesec oktobar u celom je svetu posvećen deci. Ovogodišnja Dečja nedelja je u znaku poštovanja prava dece, a njen moto u našoj zemlji bili su stihovi iz Bukvara dečjih prava Ljubivoja Ršumovića:

"Biće pravde na svetu
i znanja i lepote
deca će spasti planetu
od mržnje i prostote."

Lepo vreme obeležilo je ovogodišnju Dečju nedelju u vremenima kada su aktivnosti svedene u uže granice nego prethodnih godina. Deca su uglavnom posećivala lokacije koje su najbliže njihovim vrtićima, a saradnja vaspitača sa roditeljima bila je veoma uspešna, te su mnogi vaspitači ipak organizovali izlete uz besplatne prevoze ili prevoze sa popustom, zahvaljujući angažovanju roditelja.

Kao i prethodnih godina većina tradicionalnih akcija sprovedena je i ovaj put. Ove akcije realizovane su zahvaljujući brojnim poštovaocima dece, pre svih, zaposlenima u brojnim ustanovama, sportskim i baletskim klubovima, kulturno-umetničkim društvima i sl. Svima njima deca su zahvalila iskrenim oduševljenjem, beskrajnom radošću i toplim osmesima, a svojim, dečjim, koracima, radoznalim pogledima i šapatima oplemenila njihove prostore. Ovih pet dana naš grad je zračio nekom drugačijom toplinom i energijom.

U evaluaciji planiranih programa bitno je napomenuti da realizacija Dečje nedelje nadmašuje planirane aktivnosti, s obzirom da se u mnogim vrtićima neke od ovih akcija sprovode tokom cele godine (npr. saradnja sa Gradskom bibliotekom, Art bioskopom, karate klubom ENPI...).

 

koordinatori Dečje nedelje PU "Naša radost"
Ljubica Suturović i Arsen Ćosić

 
     
  AKCIJE I DEŠAVANJA
     
 

Sportom od slabića do zdravog ljudskog bića

Za korak prav balet je zdrav

U susret likovnom susretu

Vrtić u ZOO vrtiću

Gde knjige stanuju i nama se raduju

Na filmskoj traci naši su junaci...

Uhvati se u kolo - ko to ne bi vol'o

Izlet

Na Rokinom salašu

Što je meni malo i kratko nekom može biti slatko

Vrtić u vrtiću