Prva stranaPrva stranaPrva stranaPrva stranaPrva strana
Nazad
 

DEČJA NEDELJA 2008.
06. - 12.10.2008.

   
     
 

Mesec oktobar u celom je svetu posvećen deci. Tokom celog meseca, zavisno od ministarstava u različitim državama, Dečja nedelja obeležava se od prvog do poslednjeg dana, u celome svetu. Odlukom Ministarstva za brigu o porodici i zaštitu prava manjina uobičajeno je da se u našoj zemlji Dečja nedelja obeležava prve nedelje u oktobru. Moto ovogodišnje manifestacije bio je: "Odrasli, zašto ste stali? Hajde da rastemo zajedno!"

Dečja nedelja, najšarenija slika dečje razdraganosti, i lepo vreme u raznovrsnim bojama jesenje palete učinilo da prva nedelja ovog meseca zaista bude najlepša.

Kao i prethodnih godina tradicionalne akcije sprovedene su i ovaj put. Sve akcije realizovane su zahvaljujući brojnim poštovaocima dece, pre svih zaposlenima u brojnim ustanovama, sportskim i baletskim klubovima, kulturno-umetničkim društvima. Svima njima deca su zahvalila beskrajnom radošću i toplim osmesima, a svojim, dečjim, koracima, radoznalim pogledima i šapatima oplemenila njihove prostore. Ovih pet dana naš grad je zračio nekom drugačijom toplinom i energijom.

U evaluaciji planiranih programa bitno je napomenuti da realizacija Dečje nedelje nadmašuje planirane aktivnosti, s obzirom da se u mnogim vrtićima neke od ovih akcija sprovode tokom cele godine.

 

koordinatori Dečje nedelje PU "Naša radost"
Ljubica Suturović i Arsen Ćosić

 
     
  AKCIJE I DEŠAVANJA
     
 

Što je meni malo i kratko nekom može biti slatko

Vrtić u vrtiću

Sportom od slabića do zdravog ljudskog bića

Istorija moga grada

Za korak prav balet je zdrav

U susret likovnom susretu

Vrtić u ZOO vrtiću

Na Rokinom salašu

Gde knjige stanuju i nama se raduju

Na filmskoj traci naši su junaci...

Uhvati se u kolo - ko to ne bi vol'o

Glumci deci...

Šaljive takmičarske igre

Promocija CD-a KLINCIJADA

Druženje