Prva stranaPrva stranaPrva stranaPrva stranaPrva strana
Nazad
 

ODRŽANA JE XXIX KLINCIJADA

 
     
 

Program Klincijade:

Prvi dan KLINCIJADE i njeno svečano otvaranje bilo je 25. maja 2015.

Program DECA DECI, svečana sala HKC "Bunjevačko kolo", u kome je u prepodnevnim terminima izvedeno 47 ritmika. Nastupili su horovi iz tri vrtića: iz vrtića ŠUMICA, vrtića MARIJA PETKOVIĆ-SUNČICA i SANDA MARJANOVIĆ. Predstavila su se dva orkestra iz vrtića MARIJA PETKOVIĆ-SUNČICA, ritmički i melodijski. U prepodnevnim terminima nastupili su i gosti iz PU Poletarac iz Odžaka i PU Labud Pejović iz Bečeja, te dragi gosti iz Doma za decu KOLEVKA.

U popodnevnim terminima namenjenim roditeljima i ostalim sugrađanima u istom prostoru nastupili su mališani iz vrtića SANDA MARJANOVIĆ sa dramatizacijom BAJKA IZ SNOVA, mališani iz vrtića MARIJA PETKOVIĆ-SUNČICA sa muzičkom dramatizacijom JUTRO NA SELU, te gosti KLINCIJADE deca iz Predškolske ustanove NAŠE NADE, plesnih klubova LARISA i STARS.

28. maja u popodnevnim satima izvedene su sve ritmike i narodne igre. Taj, tradicionalno najmasovniji, program KLINCIJADE, gledalo je cca 10 000 sugrađana. Izvedeno je 45 tačaka i svaka od njih nagrađena je ogromnim aplauzom. Dobro raspoloženje i vedrina krasile su ovo popodne.

29. maja u Velikoj većnici, održan je sedmi put zaredom MEMORIJALNI KONCERT "NEVZETA KADIRIĆ". Nastupili su: hor RASPEVANI CVRČAK iz vrtića SANDA MARJANOVIĆ, hor i dva orkestra iz vrtića MARIJA PETKOVIĆ-SUNČICA, te hor NEVZETA KADIRIĆ iz vrtića ŠUMICA.

Kao i prethodnih godina KLINCIJADA je bila eksplozija kreativnosti, talenta, pozitivnih emocija. Sigurni smo da će je dugo pamtiti mališani koji su izvodili svoj program kao i njihovi najbliži koji su u tome uživali.

ISTIČEMO SA ZADOVOLJSTVOM:

  • kvalitetan izbor muzike;
  • uvežbanost horova i orkestara;
  • disciplinovanost većine vaspitača - deca koja nastupaju u Hali sportova imala su uslove za dostojanstven nastup i gledanje ostalih tačaka;
  • uvežbanost dece;
  • kostimi;
  • zainteresovanost lokalnih medija;
  • veliku posećenost u svim prostorima u kojima se KLINCIJADA održavala, posebno u Hali sportova;
  • ozvučenje u sva tri prostora;

NEOPHODNO JE OBEZBEDITI FINANSIRANJE KLINCIJADE OD STRANE Gradske uprave Subotice! Na taj način će se teret troškova KLINCIJADE sa vaspitača, dece i roditelja prebaciti na budžet, što će olakšati pripremu i realizaciju programa KLINCIJADE.

 

koordinatori KLINCIJADE
Ljubica Suturović i Arsen Ćosić

Link sa fotografijama iz Hale sportova:
http://www.subotica.info/kolekcija/klincijada-2015