Prva stranaPrva stranaPrva stranaPrva stranaPrva strana
Nazad
 

XXVIII KLINCIJADA 2014.

   
     
 

Ovogodišnja smotra dečjeg stvaralaštva dece Predškolske ustanove NAŠA RADOST i njihovih gostiju biće zapamćena po mnogo čemu.

Počela je u danima kada su mnogi mališani u Srbiji zbog poplave morali napustiti svoje domove, svoje vrtiće. Za njih je bezbrižno detinjstvo nakratko prekinuto. Pevali smo i igrali za njih pod motom:

PRUŽIMO RUKU DRUGU,
UBLAŽIMO NJEGOVU TUGU.
RADOŠĆU PUNIMO VREĆE,
POKLANJAJMO OSEĆAJ SREĆE.

Prvi dan KLINCIJADE i njeno svečano otvaranje bilo je 19. maja 2014.

Promenili smo prostor u kom je izvođen program DECA DECI. Ovoga puta bila je to svečana sala HKC "Bunjevačko kolo" u kojoj su u prepodnevnim terminima izvedeno je 37 ritmika, nastupili su hor i orkestar iz dva vrtića: prvi iz vrtića ŠUMICA, a drugi iz vrtića MARIJA PETKOVIĆ-SUNČICA i MARIJA-PETKOVIĆ-BISER.

U popodnevnim terminima namenjenim roditeljima i ostalim sugrađanima u istom prostoru nastupili su mališani iz vrtića CVETIĆI, te gosti KLINCIJADE deca iz Predškolske ustanove NAŠE NADE, plesnih klubova LARISA; STARS i KRIEJTIV.

Nakon održanog programa planiranog za prvi dan, manifestacija je prekinuta zbog vanrednog stanja uvedenog u poplavljenim opštinama i trodnevne žalosti u celoj zemlji.

XXVIII KLINCIJADA je nastavljena od 28 - 30.5.2014.

29. maja u popodnevnim satima izvedene su sve ritmike i narodne igre. Taj, tradicionalno najmasovniji, program KLINCIJADE, gledalo je cca 8000 sugrađana. Izvedene su 44 tačke i svaka od njih nagrađena je ogromnim aplauzom. Dobro raspoloženje i vedrina krasile su ovo popodne.

30. maja u Velikoj većnici, održan je šesti put zaredom MEMORIJALNI KONCERT "NEVZETA KADIRIĆ". Gosti iz PU "Naši biseri" iz Kanjiže, tačnije iz vrtića SUNCOKRET u Horgošu uveličali su koncert svojim orkestarskim i horskim izvođenjem. Iz naše ustanove nastupili su: hor i orkestrar NEVZETA KADIRIĆ iz vrtića ŠUMICA, hor i orkestar iz vrtića PETAR PAN, hor i orkestar iz vrtića MARIJA PETKOVIĆ-SUNČICA i MARIJA PETKOVIĆ-BISER i hor RASPEVANI CVRČAK iz vrtića SANDA MARJANOVIĆ.

Kao i prethodnih godina KLINCIJADA je bila eksplozija kreativnosti, talenta, pozitivnih emocija. Sigurni smo da će je dugo pamtiti mališani koji su izvodili svoj program kao i njihovi najbliži koji su u tome uživali.

Fotografije ostaju kao materijalizovana uspomena zauvek pohranjena u našim srcima.