Prva stranaPrva stranaPrva stranaPrva stranaPrva strana
Nazad
 

XXVII smotra dečjeg stvaralaštva dece PU "Naša radost" i njihovih gostiju
KLINCIJADA 2013.

   
     
 

Ovogodišnja KLINCIJADA održavala se u tri prostora u gradu tokom radne nedelje od 27. - 31. Maja 2013. Prva četiri dana u prepodnevniom satima u MKC „Nepker“ odvijao se program namenjen deci. Izvedeno je 54 ritmičke tačke, 8 dramatizacija, 1 koreodrama i 1 predstava pozorišta senki. Nastupila su 3 hora Ustanove (vrtići ŠUMICA, MARIJA PETKOVIĆ i SANDA MARJANOVIĆ) i 2 orkestra (vrtići ŠUMICA i MARIJA PETKOVIĆ). Grupa dece iz vrtića ZVONČICA uz muzičku pratnju roditelja izvela je pesmu Na kraj sela žuta kuća na instrumentima od recikliranog materijala. Dramatizacije i koredrama i pozorište senki ponovljeno je u istom prostoru u popodnevnim blokovima u ponedeljak i utorak za roditelje.

Kao gosti KLINCIJADE u ovom prostoru nastupili su mališani iz DV "Labud Pejović iz Bečeja " (4 ritmičke tačke) i PU "Poletarac" iz Odžaka (1 ritmička tačka).

U Hali sportova deca iz Ustanove izvela su 45 ritmičkih tačaka, od toga 3 tačke tradicionalnih narodnih dečjih igara.

31.05. u Velikoj većnici održan je V Memorijalni koncert "Nevzeta Kadirić" na kom su nastupili: gosti iz PU POLETARAC iz Kanjiže - hor i orkestar, 2 orkestra - orkestar "Nevzeta Kadirić" iz vrtića Šumica i orkestar iz vrtića Marija Petković, 3 hora iz naše Ustanove (hor "Nevzeta Kadirić" iz vrtića Šumica, hor iz vrtića Marija Petković i hor "Raspevani cvrčak" iz vrtića SANDA MARJANOVIĆ).

Ovogodišnju smotru svekolikog stvaralaštva mališana odlikovao je veliki broj učesnika, izuzetna izložba dečjih likovnih radova i lutaka koje su izradili vaspitači.

Nisu izostali burni aplauzi, razdragani učesnici i publika o čijem dobrom raspoloženju svedoče fotografije.

 

koordinatori KLINCIJADE
Ljubica Suturović i Arsen Ćosić