Prva stranaPrva stranaPrva stranaPrva stranaPrva strana
   

 

Od 2015. godine predškolska ustanova “Naša radost” učestvuje u međunarodnim projektima na eTwinning portalu. Vaspitačica Nataša Vrapčević je jedan od ambasadora Srbije eTwinning portala i u ustanovi je održala nekoliko obuka nakon kojih su se priključilo još nekoliko vaspitača , pedagog VioletaVrcelj Odri i psiholog Milana Jovićević.


U oktobru 2015. godine Nataša Vrapčević je prisustvovala eTwinning konferenciji slavenskih zemalja u Dubrovniku. U 2016. godini Ana Pertet, Maja Vuksanović i Nataša Vrapčević su dobile ukupno 10 EQL ( evropska oznaka kvaliteta) koji su im uručeni u Nišu, na godišnjoj eTwinning konferenciji.
U oktobru 2016. godine Nataša Vrapčević je prisustvovala ambasadorskoj konferenciji PDW na Rodosu. U 2017. godini vaspitači : Sandra Radić, Nebojša Markez, Maja Vuksanović, Dijana Burnać , Ana Pertet i Nataša Vrapčević su dobili 21 EQL za projekte u kojima su osnivači ili učesnici. Sertifikati su im uručeni na godišnjoj eTwinning konferenciji u Beogradu , u septembru 2017.

2016. godine u ustanovi je osnovan eTwinning tim u koji su osim vaspitača uključeni i savetnicadirektora Snežana Flego, pedagog Violeta Vrcelj Odri i psiholozi Milana Jovičević i Dijana Kopunović.
U februaru 2017. ustanova je aplicirala za Erasmus K1 projekat mobilnosti za koji su odobrena sredstva. Nakon javnog konkursa potencijalni učesnici su trebali napisati motivaciono pismo i obrazložiti na koji način bi doprineli radu ustanove i svom profesionalnom razvoju.

Ukupno je prispelo 7 motivacionih pisama u kojima su potencijalni učesnici jasno napisali šta bi želeli
naučiti od kolega iz stranih zemalja.
23.09.2017. godine Livia Tričko Stantić, koja je aktivan član eTwinning portala učestvovala je na
eTwinning seminaru u Budimpešti gde je imala priliku prisustvovati seminaru i radionici na kojima je
naučila osnove robotikei kodiranja.

U mobilnosti u Nemačku (job shadowing u vrtićima u Leipzigu) učestvovale su Dijana Burnać i MajaVuksanović od 04.11.2017. – 11.11.2017. gde su imale prilike raditi i steći nova iskustva i znanja.

 

Vaspitač Dijana Burnać, direktor Lars Hesse (vrtić “Zwergenland”), vaspitač Maja Vuksanović i direktor Roger Friedling (vrtić “Wilde Hummeln”)

U mobilnosti u Norvešku (jobshadowing u vrtiću u mestu BoTelemark ) učestvovale su Ana Pertet,Violeta Vrcelj Odri, Milana Jovičević od 08.11.2017. – 18.11.2017. Za vreme job shadowinga,  učesnici mobilnosti u Norveškoj su imali priliku videti još 6 vrtića te regije i učestvovati u njihovim aktivnostima , te steći nova iskustva i znanja.

Direktor Elin Slattedalen (vrtić „Folkestad“), direktor svih vrtića i skola u regiji Bo I Telemark Beate Darrud, psiholog Milana Jovićević, vaspitač  Ana Pertet, pedagog Violeta Vrcelj Odri i vaspitač Line Cecilie Haugerud (vrtić „Folkestad“).

  

Za više informacija o Fondaciji Tempus i Erazmus+ kliknite link
Za pred-prijavu i registraciju za učešće na eTwinning platformi kliknite link

Za više informacija o Europen Schoolnet Academy kliknite link
O bezbednosti na internetu kliknite link

DEŠAVANJA U VRTIĆIMA

  • Vrtić "Zeka" - kliknite na link
  • Svi materijali (video snimci i fotografije) koji su u  bazi podataka "Naše Radosti" su zaštićeni.