Prva stranaPrva stranaPrva stranaPrva strana
 

FARSANGI NÉPSZOKÁS, 2005.02.18.

   
     
 

A farsangi szokások különös szinességgel hirdetik a tél és a tavasz szimbólikus küzdelmét.

Vicces mondókákkal elűzzük a telet:
"HUSS TE TÉL, HUSS TE TÉL, JÖN A TAVASZ UTOLÉR..."

A felvonuláshoz és a jelmezbálhoz az előkészületeket már napokkal előbb megkezdtük. Ki mi szeretne lenni: meseszereplők, készitettünk egyszerű maszkot kartonlapra, de otthonról és a szülőkkel közösen elkészitett jelmezeket is hoztak.

A farsangi felvonulás felöltözéssel kezdődött, majd dobolva, csörögve, kiabálva, ujjongatva sétáltunk a közeli utcában a "Milos Crnjanski" Általános Iskoláig, ahol integetéssel, nagyokat derülve, nevetve futottak elénk az utcára a diákok, tanitónőkkel együtt. Nagy volt az öröm, a kacagás és közös fényképet is készitettünk a találkozóról.

Visszatérve a napközibe, körüljártuk a munkaszobákat, a többi gyerekek szivesen fogadtak és cukorkával kináltak bennünket.

Végül, a nagy szobában, közös farsangi mulatság kezdődött, ahol mindenki táncolhatott kedvére.

Erről is készültek fényképek.

E mulatságon részt vett a "Miky", a "Csiga-biga" és a "Halacska" csoport. Ezek után a gyerekek értékelése alapján megszavazták az első helyet, a legszebb jelmezt viselő gyermeknek, aki jutalmat kapott, majd a második és harmadik helyezett is dijat kapott.

Befejezésül mindeki kibontotta a "Batyuját", amiben valami csemegét hozott, és egymást kinálgatva jóizűen elfogyasztották.

Erről a szép nap megszervezéséről a "Sumica" napközi, óvónői gondoskodtak, név szerint: Kovács Zsuzsanna, Szemű Melinda, medve Mónika és Kerekes Ágnes.