Prva stranaPrva stranaPrva stranaPrva strana
 

PEDAGÓGIAI NAGYGYÜLÉS

   
     
 

2004. december 14-én, 16 órai kezdettel, sor került az évi második pedagógiai nagygyűlésre. A viselkedési zavarokkal küzdő gyermekekkel kapcsolatos témáról Jadranka Novak szakember tartott előadást.

   
 
     
   
     
 

Jadranka Novak a belgrádi Pszichofiziológiai rendellenességek és beszédpatológiai Intézet szakembere. Évek óta a fejlődési nehézséggel biró gyerekekkel foglalkozik, speciális területei a Daun szindróma és más ritka gyermekkori fejlődési rendelleneségek. Gazdag szakmai tapasztalattal rendelkezik a fejlődési rendelleneséggel biró gyermekek viselkedési zavarainak enyhitésében.

 


Alelnöke egy a Daun kóros gyermekekkel foglalkozó társaságnak, valamint szaktanácsadó a Ret szindrómás kislányokkal foglalkozó programban. Egy olyan szakszolgálat tagja, akik a Belgrádban, elsőként létrehozott, mentálisan retardált betegek benntlakásos intézményének munkáját koordinálják.

A szabadkai "Naša radost" Iskoláskor Előtti Intézmény, valamint a Montenegró-i, Trebinje-i és Banja Luka-i inklúziv programok szakmai konszultánsa.