Prva stranaPrva stranaPrva stranaPrva strana
 

GYERMEKHÉT 2004.
2004.10.04.-08.

   
     
 

A gyermekhét, mint hagyományos nemzetközi rendezvény, az idén is felhivta a felnőttek figyelmét, hogy "a gyermekek egy különleges nép".

Habár minden nap a gyermekekről kellene, hogy szóljon, a gyermekhét alkalmával a "Nasa radost" I.E.I. az erre hivatott intézmények közreműködésével, különféle rendezvényeket, látogatásokat, játékokat szervezett a gyermekek részére.

Egyes rendezvényekre már hagyományosan sor kerül minden évben, mig voltak újonnan szervezettek is.

Ebben az évben a Szabadka környéki települések óvodásai részére igyekeztünk lehetővé tenni, hogy ők is, akiknek ritkábban van rá lehetőségük, eljussonak a városba, megnézzék annak nevezetességeit. Intézményünkön kivül ebben segitséget nyújtottak a helyi önkormányzat a "Subotica-trans" munkaszervezete, és igy sikerült mind az öt napra egy külön autóbuszt biztositani ezen települések óvodásainak.

A gyermekheti programok keretében először került sor sportrendezvények megszervezésére is. A Szabadkai Sportszövetség segitségével a következő helyeket látogatták meg: a Spartak - korcsolyaklubb, -kézilabdaklubb, -kosárlabdaklubb, -atlétikaklubb, Partizán Gimnasztikai Szövetség. Valamint ellátogattak a szabadkai Sportstadionba, a Városi stadionba. Lehetőségük volt edzéseket látni, megtudni valamit az emlitett sportokról, sőt kipróbálhatták magukat egy-egy sportágban.

 
     
  Gyermekheti programok
     
 

AMIT MÁR KINŐTTEM-MÁSNAK ÖRÖMET SZEREZ

- hagyományos ruha-, cipő-, játékgyűjtő akció.

 
     
   
     
 

ÓVODA AZ ÓVODÁBAN

- az óvónők szervezésében épületek látogattak el egymáshoz, ismerkedtek, barátkoztak gyermekek és óvónők.

 
     
   
     
 

ÓVODA AZ ÁLLATKERTBEN

- a gyermekhét alkalbmából intézményünk kicsinyei és óvónői ingyenesen látogathatták meg a palicsi állatkertet, melynek lehetőségével éltek is.

 
     
   
     
 

SPORTTAL AZ EGÉSZSÉGÉRT

- kb. 1500 kisgyermek vett részt a fent emlitett különbféle sportrendezvényeken.

       

 

     
 
 
     
   
     
 

VÁROSOM TÖRTÉNETE

- látogatás a városi múzeumba.

 
 
     
   
     
 

AZ EZERARCÚ ÁLARC

- a szabadkai Gyermekszinházban megrendezett kiállitáson közel 160 óvodás alkotása került megtekintésre.

A kiállitást Janovic Erika a Gyermekszinház jelmezkészitő szakértője nyitotta meg.
 
     
   
     
 

SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ

- a Tolstoj utcai óvodások az újságiróknak meséltek az óvodáról, gyermekkorról, közvetlen-komolyan, ahogyan csak ők tudnak.

 
 
     
   
     
 

GYERMEK ÉS A MÉDIÁK

- kerekasztalbeszélgetés a Városháza Kék termében. A jelenlévő pedagógusok és médiák küldötteinek Kopunović Dijana pszichológus, Suturović Ljubica óvónő, Bešlić Branka pedagógus, Mačković Kristina főiskolai hallgató tartottak a témával kapcsolatos beszámolót.

 
 
     
   
     
 

SZINÉSZEKTŐL GYERMEKEKNEK

- a Gyermekhét hetében a gyermekek két szerb és egy magyar nyelvű előadást tekinthettek meg óvónőikkel a szabadkai Gyermekszinházban.

 
     
   
     
 

ISKOLA AZ ÓVODÁBAN

- a "Miloš Crnjanski" Általános Iskola VI, VII, és VIII osztályos tanulói látogattak el a "Šumica" óvoda kicsinyeihez. Zero Dijana tanárnő vezetésével szinvonalas bábelőadást tartottak, amit barátkozás, beszélgetés követett.

 
     
   
     
 

KIVÁLÓ JÁTÉK

- a Gyermekhét hetében intézményünk megnyitotta a "Kiváló játék" elnevezésű, felnőttek részére hirdetett, hagyományos játékkészitő pályázatot. Eredményhirdetés: Gyermekhét, 2005.

 
     
   
     
 
A Gyermekhét 2004. koordinátorai:
  Ljubica Suturović és Arsen Ćosić
 
     
   
 
Photo:

"Naša radost"
és